Peeter Teder • 12. detsember 2006 kell 22:00

Hinnad liikusid kitsas vahemikus

Eilse börsipäeva kokkuvõtteks jäid aktsiate hinnaliikumised kitsasse vahemikku - ühegi aktsia hind ei kõikunud üle 2 protsendi.

Suurima matka allapoole tegi Baltika aktsia, mille hind langes 1,8 protsenti ja mis maksis 342,66 krooni (21,90 eurot). Baltika aktsia hinna viis nii alla üks kauplemise lõpul 75 aktsiaga sooritatud tehing. Muidu püsis Baltika aktsia 22,00 euro ehk 344,23 krooni tasemel või sellest ülalpool. Baltika käive jäi alla 1 miljoni krooni, ulatudes 840 000 kroonini. Eilse languse puhul võib tegemist olla korrektsiooniga. Lühiajaliselt võib väärtpaber veel üles liikuda, kuid pikaajaliselt on aktsia kallivõitu.

Suurim ülespoole liikuja oli börsil Eesti Telekomi aktsia, kerkides päevaga 0,9 protsenti. Telekomi aktsia maksis 123,30 krooni (7,88 eurot) ja seda osteti-müüdi 6,7 miljoni krooni väärtuses. Minulgi on Telekomi aktsiaid ja usun, et kui börsil peaks suurem langus tulema, kannatab see aktsia teistega võrreldes vähem. Ka on aktsia hind viimasel kolmel kuul liikunud suhteliselt kitsas vahemikus.

Enim käivet tehti Starmani aktsiaga, millega sooritatud tehingute maht ulatus 7,5 miljoni kroonini. Aktsia käibe viis üles üks pärast ametliku kauplemisaja lõppu sisestatud tehing 100 000 aktsiaga. Ühe aktsia hind selles tehingus oli 65,72 krooni (4,20 eurot). See kujunes ka väärtpaberi sulgemishinnaks.

Olympic EG aktsia hind langes 0,9 protsenti ning aktsia maksis 127,52 krooni (8,15 eurot). Väärtpaberi käive oli 6,5 miljonit krooni. Suurema kui miljonikroonise käibe saavutasid seitse aktsiat.

Börsi kogukäive oli 34 miljonit krooni.

Hetkel kuum