Siff lükkas tagasi Severstaltransi ühinemispakkumise

Martin Hanson 13. detsember 2006, 00:00

Pakterminali nõukogu koosolekul otsustati Severstaltransiga läbirääkimistesse mitte laskuda ning jääda sõltumatuks nafta- ja naftasaaduste ladustamise terminaliks. Pakterminali nõukogu esimees Endel Siff ütles, et nad otsisid põhjusi, miks Severstaltransiga läbirääkimisi pidama hakata, kuid selliseid põhjusi ei leitud.

"Arutasime pro ja contra argumente liitumiste juures ning leidsime, et vastuargumente oli rohkem. Severstaltrans soovib Eestisse luua monopoli, mis meie filosoofiaga kokku ei lähe. Sellepärast ka loobusime läbirääkimistest," sõnas Siff.

Küsimusele, milline oleks tulevane ettevõte välja näinud ja milline oleks olnud tema positsioon turul, vastas Siff kindlalt, et tema ei spekuleeri, sest liitumist ei tule.

Oktoobri lõpus kirjutas Ärileht, et lisaks Trendgate'ile kavatsetakse E.O.S.-iga ühendada ka Eurodek ja Pakterminal. Muuga sadama nelja naftaterminali ühendamisel tekiks Eestisse ligi nelja miljardi krooni suuruse varade mahuga ettevõte, mida saaks võrrelda näiteks Tallinkiga.

Sifi sõnul on Pakterminali praegustel omanikel pikad tulevikuplaanid. Samuti ei näe Siff tulevikus mõne väiksema ettevõtte ülevõtmist.

"Võimalik, et osaleme Eurodeki varade müügiprotsessil, ostame mõne mahuti näiteks. Kuid midagi kindlat ei ole," sõnas Siff.

E.O.S.-i esindajatelt eile kommentaari saada ei õnnestunud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:29

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing