Ansip sõidab Euroopa Ülemkogule

13. detsember 2006, 17:53

Peaminister Andrus Ansip sõidab homme Brüsselisse,
et osaleda 14.-15. detsembril toimuval Euroopa Ülemkogul.

Tippkohtumise üheks kesksemaks teemaks on Euroopa Liidu laienemine. Eesti on seisukohal, et Euroopa Liidu laienemine peab jätkuma, ning tervitab Bulgaaria ja Rumeenia ühinemist liiduga 1. jaanuaril 2007, edastas valitsuse kommunikatsioonibüroo. Liitumisperspektiivi pakkumine praegustele ja võimalikele kandidaatriikidele motiveerib neid ellu viima vajalikke poliitilisi ja majanduslikke reforme, mis kokkuvõttes aitavad kaasa turvalise Euroopa kujundamisele.

Laienemisteema kontekstis vaadatakse üle ka Türgi liitumisprotsess. Kuna Türgi ei ole kõrvaldanud transpordivahendite vaba liikumise piiranguid Küprosele, otsustasid ülemkogu ette valmistavad Euroopa Liidu välisministrid esmaspäeval toetada Euroopa Komisjoni ettepanekut mitte avada Türgiga liitumisläbirääkimisi kaheksa peatüki osas, sulgemata samas juba avatud peatükke.

Teiste teemadena on Euroopa Ülemkogu fookuses justiits- ja siseküsimused ning innovatsioon ja energeetika. Justiits- ja siseküsimuste valdkonnas arutatakse Euroopa Liidu immigratsioonipoliitikat ning otsustusprotsessi tõhustamist. Energeetika valdkonnas on Eesti põhihuviks leida võimalusi energiakriiside vältimiseks.

Euroopa Ülemkogu kestab kaks päeva ning päädib reedel lõppjärelduste vastuvõtmisega.

Euroopa Ülemkogu on Euroopa Liidu liikmesriikide täidesaatva võimu juhtide foorum, mis määratleb üldised poliitilised suunad liidu arenguks. Ülemkogu istungid toimuvad tavapäraselt neli korda aastas.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. December 2006, 17:52
Otsi:

Ava täpsem otsing