Eesti Post tüürib kahjumi poole

Mariliis Pinn 13. detsember 2006, 09:08

Firma nõukogu tõrjus juhatuse poolt
ettevalmistatud vajalikke hinnatõusuplaane, sest postifirma ei peagi kasumit
teenima, kirjutas Eesti Päevaleht.

2005. aastal teenis Eesti Post 720 miljoni kroonise käibe juures 39 miljonit krooni kasumit. Tänavu jääb käive umbes samale tasemele, kasum kukub aga eeldatavasti nulli või jääb ettevõte koguni kahjumisse.

"Olukord on kontrolli all. Kahjumisse me kindlasti ei jää," kinnitas Eesti Posti nõukogu esimees Jüri Ehasalu. "Olgugi et probleeme on olnud."

Postitöötajate palgad tõusid tänavu esimeses kvartalis kuni 30 protsenti. Ka lihtkirja saatmise hind pidi kasvama 4,4-lt 5,5 kroonini. Aga hinnatõusu ei tulnud. Kuna aga transpordi ja palgakulud moodustavad firma kogukuludest tervelt 75 protsenti, lendasid kulud lakke.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. December 2006, 09:06
Otsi:

Ava täpsem otsing