Minister Raivo Palmaru viskas ETV ajakirjanikud kabinetist välja

13. detsember 2006, 07:40

Kultuuriminister Raivo Palmaru viskas
Sakala keskuse teemadel vestelda soovinud «Aktuaalse kaamera» ajakirjanikud
paariminutilise audientsi järel kabinetist välja.

Üleeile varahommikul kogunes lammutamisele määratud Sakala keskuse juurde kümmekond inimest, kes avaldasid meelt hoone lammutamise vastu ning karjusid: «Palmaru maha! Palmaru maha!» Kuigi politsei üritas seltskonda laiali ajada, lugesid inimesed korravalvuritele põhiseadust ette ja keeldusid lahkumast, kirjutas SL Õhtuleht.

Rahvakogunemist oli ka shy;jastamas Eesti Televisiooni uudistesaate «Aktuaalne kaamera» ajakirjanik Kadi Alatalu koos telekanali kaameramehe ja venekeelse uudiste shy;saate toimetaja Jevgenia Volohonskajaga.

Kuna kogunemisel nõuti avalikult kultuuriminister Raivo Palmaru ametist lahkumist, otsustasid uudistetoimetuse ajakirjanikud ministeeriumist läbi käia ning Palmarule sõna anda.

Ajakirjanikud küll kohtusid ministriga tema avalike suhete nõuniku Katrin Arvisto juuresolekul, kuid väidetavalt ei saanud nad Sakala keskuse saatuse ning ministeeriumi ja Uus Sakala vahel sõlmitud hoonestusõiguse lepingu kohta esitatud küsimustele sisulisi vastuseid.

Minister andnud iga küsimuse puhul mõista, kui rumal see on ning lühikese vestluse järel palunud ETV ajakirjanikel lahkuda. ETV uudistoimetaja Kadi Alatalu ei soovinud SL Õhtulehele juhtunut meenutada.

Pärast kutsumata külaliste lahkumist helistas Palmaru ETV juhatuse esimehele Ainar Ruussaarele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. December 2006, 08:20
Otsi:

Ava täpsem otsing