Puuetega inimesed: me ei ole nähtamatud

13. detsember 2006, 10:37

Täna kogunevad Toompeale riigikogu hoone
ette puuetega inimesed, et oma esimesel suurel ühisel meeleavaldusel koputada
poliitikute südametunnistusele.

Puuetega inimesed taotlevad juba mitmendat kuud tuleva aasta riigieelarvest 61 miljonit krooni, mis aitaks parandada umbes 40 000 tööealise inimese elujärge. Seni on nelja organisatsiooni abipalved kõlanud kurtidele kõrvadele, kirjutas Eesti Päevaleht.

“Eesmärk on näidata poliitikutele, et ka puudega inimesed suudavad välja tulla, et nad ei ole enam nähtamatud kodanikud. See on ka inimeste eneseusu küsimus,” ütles liikumispuuetega inimeste liidu tegevjuht Auli Lõoke. Tema sõnul tullakse Toompeale üle Eesti.

Võimuliit algatas hiljuti puuetega inimeste sotsiaaltoetuste seaduse muudatuse, mis lubab senise kahekordse toetusmäära asemel maksta toetust nelja määra ulatuses. Eelnõu puudutab kuni 200 inimest ja läheb riigile maksma kõigest 600 000 krooni.

“See on tegelike ootuste ja vajaduste taustal vaid piisk meres. Pealegi ei jõustu see seaduseparandus mitte 1. jaanuaril, vaid 1. juulil,” kommenteeris Lõoke. Praeguse seisuga jäävad puudetoetused seitsmendat aastat järjest endiseks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. December 2006, 10:38
Otsi:

Ava täpsem otsing