Freiberga presidendiksoleku ajal Putin Lätit ei külasta

14. detsember 2006, 17:25

Vene saadiku Lätis Viktor Kaljuþnõi sõnul
ei külasta president Putin Lätit, kuni Läti president on Vaira
Vike-Freiberga.

Kaljuþnõi sõnul on niisugune positsioon seotud Putini toimumata jäänud visiidiga Lätisse Prantsuse presidendi Jacques Chiraci sünnipäeva auks korraldatud õhtusöögile NATO tippkohtumise päevil, kirjutas ETV24. Putin tahtis sõita Lätisse, kuid Vike-Freiberga esitas talle vastuvõetamatuid tingimusi, vahendas Läti uudisteagentuur Leta Kaljuþnõi intervjuud Läti Raadiole.

Kaljuþnõi täpsustas, et Putin kavatses sõita Lätisse mitte töö- vaid eravisiidile. Tal oli Riias kavas kaks kohtumist - Chiraci ja Vike-Freibergaga.

President Vike-Freiberga rääkis intervjuus Läti Raadiole, et esimesena tuli sellise initsiatiiviga välja Putin, helistades Chiracile. Seejärel helistas Riiga Prantsuse presidendi nõunik välisasjades ja teatas sellise visiidi võimalusest. Presidendi kantselei püüdis kooskõlastada õhtusööki ja Läti ja Vene presidendi kahepoolset kohtumist, kuid tekkisid keerukused muuhulgas reiside graafikuga lennujaamas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. December 2006, 17:25
Otsi:

Ava täpsem otsing