Jaapan pakub Venemaale Kuriilide poolitamist

14. detsember 2006, 14:58

Jaapan on seni nõudnud Venemaalt tagasi kõiki Teise
Maailmasõja lõpus annekteeritud Kuriili saari, nüüd pakub ta saarte pooleks
jagamist.

Jaapani välisministri Taro Aso eile välja öeldud pakkumine on, et Venemaale jääks kolm neljandikku Iturupi saarest, teised kolm saart tagastataks Jaapanile, edastab gazeta.ru.

Vene võimud ei ole seni pakkumist kommenteerinud. Tegemist on olulise muutusega Jaapani ametlikus poliitikas, senini on Jaapan üheselt nõudnud kogu annekteeritud territooriumi tagastamist. Anneksioon on ka olulisimaks põhjuseks, miks tänaseni ei ole sõlmitud II Maailmasõda lõpetavat rahulepingut Jaapani ja NSVL/Venemaa vahel. "Putin on mõjuvõimas president ja ta tahab lahendada territoriaalse küsimuse, seega tuleb see lahendada, kuni ta ametis on," tsiteeris tänane ajaleht Yomiuri Jaapani välisministrit. Venemaal on presidendivalimised 2008. aastal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. December 2006, 14:58
Otsi:

Ava täpsem otsing