Mühls esindab skandaalse Vene ärimehe huve

14. detsember 2006, 08:47

Ühiskondliku Leppe Sihtasutuse juhatuse
esimees Peep Mühls esindab oma firma kaudu ka Vene transiidiärimehe,
Eesti-vastase propagandafilmiga seostatud Andrei Filatovi huve ning poeb seda
kommenteerides Adu Luukase selja taha.

"Firmad, mida olen juhtinud või milles olen osanik, on olnud seotud erinevate Eestis tegutsevate transiidifirmade konsulteerimisega alates Ameerika Ühendriikidest ja Euroopa Liidu maadest ning lõpetades Venemaaga," selgitas sihtasutuse juht Mühl ja lisab, et kõige pikemaajalisem on olnud koostöö ettevõtetega, mida on juhtinud Aadu Luukas, kirjutas SL Õhtuleht.

See seletab tema sõnul ka BaltiMore Partnersi koostöölepingut hiljuti ühinenud transiidiettevõttega EOS ja selle suuromaniku SeverstalTransiga, keda esindab uus nõukogu esimees Alexander Nazarchuk," täpsustas Mühls.

BaltiMore Partnersi projektijuht Raili Loo lisab aga, et mõistetavalt ei kommenteeri nad vastavalt heale äritavale oma suhteid klientidega. "Kodakondsustaotluste küsimusega tegelevad iga konkreetse taotluse esitanud organisatsioonid. BaltiMore Partners nende hulka ei kuulu," märgib Loo.

Ühiskondliku Leppe Sihtasutuse nõukogu liige Toivo Roosimaa on aga teisel arvamusel."Ma pole veel teiste sihtasutuse nõukogu liikmetega rääkinud, seega ütlen oma isikliku arvamuse," rõhutab ta, "pean sellist tegevust ja Filatovi soosimist ebaeetiliseks. Mühls võiks veidi mõelda ja ringi vaadata, milleks ikkagi leppe sihtasutus loodi ja miks president seda üldse finantseerib." Tema arvates mõjub Filatoviga tegelemine ka sihtasutusele tervikuna halvasti.

"Kutsume nõukogu kokku ja arutame. Need ei ole ikkagi head asjad ja see heidab sihtasutusele varju. Ja eks sel teemal peab president Toomas Hendrik Ilvesega ka rääkima," lubas Roosimaa.

See, et Filatov Luukase äripartner oli, pole Roosimaa sõnul vabandus. "Üks asi on äripartnerlus, teine on poliitilised huvid. Minu arvates ei sobi, kui Mühls selle firmaga jätkab."

"Kui vastab tõele, et Ühiskondlikku Leppe Sihtasutus on olnud mõjutatud Vene huvidest ja seotud otseselt Eesti huvide vastu tegutsenud ja kapo aastaraamatus ära märgitud isikuga, on sellel tõsised tagajärjed," ütles Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) peaskretär Margus Tsahkna. "See on Eesti rahva au ja eneseväärikuse küsimus," rõhutas ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    14. December 2006, 09:41
    Otsi:

    Ava täpsem otsing