14. detsember 2006 kell 5:59

Vare ja Sinijärv saavad kumbki Eesti Raudteelt 2,5 miljonit

Eesti Raudtee nõukogu otsustas koondada firmast Riivo Sinijärve ja Raivo Vare ning maksta mõlemale mehele 2,5 miljonit krooni koondamistasu, kirjutab Äripäev.

Eesti Raudtee nõukogu eilne äkkotsus koondada uuest aastast tegevdirektori asetäitja Riivo Sinijärv ja arendusdirektor Raivo Vare toob mõlema rahakotti koondamistasu suurusjärgus 2,5 miljonit krooni.

Eesti Raudtee nõukogu üllatas eile oma viimasel koosolekul jõulise liigutusega. Häälteenamusega koondati kaks ettevõtte Eesti-poolset juhatuse liiget. Mõlemad kutsutakse tagasi alates 9. jaanuarist. Eeldatavasti samal päeval ostab riik Baltic Rail Service'ilt (BRS) tagasi Eesti Raudtee aktsiad.Eesti esindaja nõukogus Rain Rosimannus märkis, et paar päeva varem e-postile saabunud juhatuse liikmete koondamise koosolekupunkt tuli talle üllatusena. "Kõik riigi esindajad hääletasid vastu. Ma ei saanudki aru, miks on tarvis enne aktsiate üleandmist selline liigus teha," sõnas ta.Vare ja Sinijärve koondamise poolt hääletas viis BRSi ja vastu kolm riigi esindajat. Sama hääletamistulemusega otsustas nõukogu tõsta finantsdirektori Stephen Charles Archeri palka 15 protsenti."Kust Te sellist uudist kuulsite? Mina ei kommenteeri midagi, küsige nõukogu käest," sõnas Raivo Vare. Riivo Sinijärv eile telefonile ei vastanud.

Autor: Annika Matson, Airi Ilisson

Hetkel kuum