Riigikogu saab jõulukingiks põlevkivi

Annika Matson 15. detsember 2006, 17:23

Põlevkivivallad Maidla ja Sõmeru ning
keskkonnakaitsjad kingivad Riigikogule jõuludeks põlevkivi, teatas
roheline.ee.

20. detsembril kell 12 annavad põlevkivivallad ja keskkonnakaitsjad üle jõulukingitused Riigikogu liikmetele. Omanäolised kingitused, mis sisaldavad põlevkivi, peaksid kohustama riigikogujaid juba mitmendat aastat kestvas debatis selgeid seisukohti võtma. Sageli ka põlevkivisõjaks nimetatud sündmused algasid kaks aastat tagasi, kui 2004. aasta jõululaupäeval laekus esimene kaevandustaotlus Virumaa põlevkiviväljadele.

Maidla ja Sõmeru vallavalitsuse ning Eesti Keskkonnaühenduste Koja hinnangul ei tohiks koostamisel olevat põlevkivi arengukava kinnitada mitte Vabariigi Valitsuses, vaid laiapõhjalisemas otsustajate ringis - Riigikogus. Selleks on vaja muuta maapõueseadust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. December 2006, 17:23
Otsi:

Ava täpsem otsing