Savisaar jagas raha

15. detsember 2006, 13:15

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Edgar
Savisaar andis Paikuse Politseikoolis juba kaheksandat korda kätte omanimelise
stipendiumi.

Stipendiumi suurus on 8000 krooni ja see jaotub võrdväärselt kooli omavalitsuse poolt valitud parima kadeti ja parima õppejõu vahel, teatas ministeerium.

Kadettidest sai stipendiumi Aiki Undrits, kes oli kooli ajal vastutustundlik rühmavanem ning eeskujulik õppur. Aasta õpetaja stipendiumi andis minister Savisaar üle karistus- ja menetlusõiguse õppetooli juhatajale Urmas Krügerile. Edgar Savisaare nimelise stipendiumi sai Urmas Krüger teist korda. Esimest korda pälvis ta selle 2003. aastal.

Paikuse Politseikooli kadettide ja õppejõudude ees esinedes rõhutas Savisaar, et Paikuselt "võrsuvad korrakaitsjad, kes oma professionaalse ettevalmistusega võivad võrdväärselt võistelda teiste demokraatlike riikide märksa sügavamat politseihariduse traditsiooni omavate koolidega. Ma hindan kõrgelt nende noorte valikut, kes on otsustanud siduda oma karjääri Eesti sisejulgeoleku tagamisega. Iga riik on nii tugev, kui tugev on tema sisemine ülesehitus nii tsiviilühiskonna kui ka administratiivse süsteemina".

Savisaar tõmbas ajaloolisi paralleele Eesti riigiga enne Teist Maailmasõda. "Riigiajalooliselt võrrelduna asume täna umbes samal joonel, kus Eesti riik asus 1930ndate algul. Meid ümbritsev maailm on sama keeruline, nagu ta oli siis, ohud ja riskid on sama suured. Samasuguses puberteedi seisuses on demokraatia areng Eestis. Siiski oleme suutnud säilitada sisejulgeolekulise stabiilsuse, vältida mitmeid kriise, mis on olnud õhus ühtede või teiste ambitsioonide või koguni provokatsioonide tõttu," lausus Savisaar.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. December 2006, 14:03
Otsi:

Ava täpsem otsing