• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ettevõtete käive kasvas 20%

  Ettevõtete netokäive oli 142 miljardit krooni ehk üle 24 miljardi krooni enam kui eelmise aasta III kvartalis. Netokäibest 41% andis hulgi- ja jaekaubandusettevõtete, 20% töötleva tööstuse, 13% veondus-, laondus- ja sideettevõtete, 11% ehitusettevõtete ning 6% kinnisvara-, rentimis- ja äritegevusettevõtete käive.
  Käive kasvas kõikidel tegevusaladel toimetavatel ettevõtetel. Ootuspäraselt oli käibe kasv kõige suurem haridus-, ehitus-, kinnisvara-, rentimis- ja äritegevusettevõtetes ning veondus-, laondus- ja sideettevõtetes. Kõige vähem kasvas käive mäetööstuses. Ettevõtete netokäibesse andsid suurima panuse 1-9 hõivatuga mikroettevõtted.
  Ettevõtete tööviljakus ehk käive hõivatu kohta oli kolmandas kvartalis eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 15% suurem. Tööjõukulu hõivatu kohta ettevõtetes suurenes aastataguse perioodiga võrreldes 21%.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Tallinna börs jätkas taastumist
Esmaspäeval suure languse läbi teinud Tallinna börs jätkas täna taastumist, kui indeks tõusis 1,89%.
Esmaspäeval suure languse läbi teinud Tallinna börs jätkas täna taastumist, kui indeks tõusis 1,89%.
President noppis majandusnõuniku keskpangast
President Alar Karise majandusnõunikuna alustab alates 1. veebruarist tööd Kaspar Oja.
President Alar Karise majandusnõunikuna alustab alates 1. veebruarist tööd Kaspar Oja.
SEB: rammus hinnatõus hammustab Eesti majanduskasvu väiksemaks
Koroonaviirus ei ole enam Eesti majanduse suurim probleem, sest hinnatõus jõuab kahekohaliste numbriteni, kirjutab SEB oma ülevaates ja alandab Eesti majanduse kasvuootust.
Koroonaviirus ei ole enam Eesti majanduse suurim probleem, sest hinnatõus jõuab kahekohaliste numbriteni, kirjutab SEB oma ülevaates ja alandab Eesti majanduse kasvuootust.