Tallinn jättis rajamata suure osa plaanitud kanalisatsioonist

19. detsember 2006, 07:52

Kõrgetele ehitushindadele viidates
otsustasid linnavalitsus ja Tallinna Vesi rajamata jätta suure osa tänavuseks
plaanitud kanalisatsioonist. Veefirma väitel ei sea see kahtluse alla kava
kanaliseerida vanad eramupiirkonnad 2011. aastaks.

«Tallinna Vesi maksis tänavu omanikele dividende 157 miljonit krooni.» ASi Tallinna Vesi avalike suhete juhi Reigo Marosovi sõnul takerdusid tööd, sest suve lõpul korraldatud hanked kujunesid plaanitust oluliselt kallimaks, kirjutas Postimees.

«Kuna juuli ja august on ehitustööde kõrgaeg, siis olid pakkumiste hinnad meile väga ebasoodsad,» tõdes Marosov. «Kanalisatsiooni ehitusest huvitatud firmasid oli vähe, mõnel puhul saime ainult üks-kaks pakkumist.»

Kokku pidi veefirma linna tellimusel tänavu kanalisatsiooni rajama viies nn vanas elamurajoonis – Nõmmel, Kristiines, Haaberstis Veskimetsa tänava piirkonnas, kesklinnas Luite asumis ning Pirital Merivälja ja Mähe piirkonnas.

Luite asumi kolmel tänaval labidat maasse ei löödudki, enamik plaanitud töödest jäi tegemata ka Kristiines, Haaberstis ja Mähel.

Marosovi väitel teeb veefirma tegemata jäänu ära tuleval aastal. Nii tema kui Tallinna abilinnapea Olga Sõtniku hinnangul ei sea tagasilöök kahtluse alla vanade elamupiirkondade kanaliseerimist 2011. aasta kevadeks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. December 2006, 08:11
Otsi:

Ava täpsem otsing