19. detsember 2006 kell 6:24

Londoni kohus mõistis Eesti netipetturi viieks aastaks vangi

Londoni esimese astme kohus Harrow Crown Court määras Eesti kodanikule Aleksei Kostapile viieaastase vanglakaristuse, kinnitati Eesti Päevalehele kohtu pressiosakonnast.

13. detsembri kohtuotsuses on lisaks ära märgitud soovitus saata süüdimõistetu oma kodumaale, kirjutas Eesti Päevaleht.

30. novembril mõistis Londoni kohus endise noorteklassi judoka, 31-aastase Kostapi koos kahe teise isikuga süüdi identiteedi võltsimises ja kümnete miljonite naelsterlingite väljapetmises Briti pankadelt. Muuseas leidis politsei kolm tema pildiga valepassi. Kostap jäi endale kohtus lõpuni kindlaks, kinnitades, et ta lavastati süüdlaseks.

Kostapi jõugukaaslastele, end süüdi tunnistanud Venemaa kodanikule Anton Gelonkinile (kohtus kasutas seda nime, Briti pressi andmetel on aga sama isiku puhul tegemist endise Moskovski Gorodskoi panga juhi Anton Dolgoviga, kes jättis 1990. aastatel panga suurtesse võlgadesse, ise seejärel kadudes) mõistis kohus kuus aastat vangistust ning Leedu kodanikule Romanos Vasilauskasele 18 kuud vangistust.

Hetkel kuum