• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Venemaa võib piirduda sisseveo keelamisel lihaga

  Eile hilisõhtul kohtus Euroopa Komisjoni tervise- ja tarbijakaitsevolinik Markos Kyprianou Moskvas Venemaa põllumajandusministri Aleksei Gordejevi ja veterinaarameti pea Sergei Dankvertiga. Sealt sündivat otsust ei soostunud keegi ette kommenteerima.
  Veterinaar- ja toiduameti peadirektori Ago Pärteli sõnul soovib Moskva üksikutele liikmesriikidele peale suruda kahepoolset lepingut, et riigid ei ekspordiks 1. jaanuarist Venemaale Rumeenia või Bulgaaria päritolu liha.
  "Euroopa Komisjon on praeguseni seisukohal, et liikmesriigid ei peaks mitte mingil tingimusel sellist kahepoolset lepet sõlmima ja garantiisid võtma, sest see läheb vastuollu Euroopa ühisturu toimimise põhimõtetega," selgitas eile samuti Moskvas viibinud Pärtel.
  Kuigi alguses oli kahtlus, et keeld puudutab kõiki loomseid toiduaineid, räägitakse nüüd lihast, mida Eestist väga palju ei ekspordita. "Kala ja piima on tunduvalt suuremates kogustes," selgitas Pärtel.
  Wõro Kommertsi juhi Kaido Kaare sõnul said nad loa lihatooteid Venemaale vedada selle aasta keskel ja plaanivad alustada eksporti uuel aastal. "Kui Venemaal nüüd see keeld tuleb, siis me ei saa sinna midagi viia," sõnas ta. "Meil on arusaam, et keeldu siiski ei rakendata," jäi Kaare lootusrikkaks.
  "Me oleme arvestanud sellega, et Venemaa eksport on ajutine," kommenteeris novembris Äripäevale Nõo Lihatööstuse juht Toomas Kruustük, kes saadab Venemaale üle nädala keskeltläbi 1,5 tonni lihatooteid. "Sama juhtus ka 1993. aastal. Tookord viisime Venemaale 40% oma toodangust," rääkis Kruustükk.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: Tartu Kivisild ei ole muumia
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Keskpanga kohtumine pani turud langema
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Jaan Kalmus: 35 aastat kroonikuna kaamera taga
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Aasta ettevõtte Chemi-Pharmi finantsjuhi vaade kriisiga kohanemisele: Directo äritarkvara sai asendamatuks
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.