Kalev Kallo: ärimaal asuvas hoones ei saa asuda kortereid

20. detsember 2006, 15:54

Abilinnapea Kalev Kallo kohtus Jõeküla 14
rajatava büroohoone omanikuga ning objektil büroopindade müügiga tegeleva ERI
Kinnisvara esindajatega, et selgitada, kas väited, et tegelikult pakutakse
ärimaale püstitataval objektil müüa kortereid, vastavad tõele.

Kallo sõnul tekitasid ärevust kinnisvaraportaalides levivad korterite müügikuulutused aadressil Jõeküla 14, mille ehitusluba määratleb üheselt büroohoonena, teatas linnavalitsus. „Ärimaal asuvas hoones ei saa asuda kortereid, ka projekt ei näe ette kortereid nende klassikalises tähenduses, kuna puuduvad köögid või kööginurgad,” selgitas Kallo.

Jõeküla 14 omaniku Gennadi Demahhini kinnitusel ei tegeleta büroohoone ehitamise sildi all korterelamu rajamisega. „Me ehitame detailplaneeringule vastavalt büroohoonet,” ütles Nordway Partner OÜ esindaja.

ERI Kinnisvara advokaadi Urmas Kärdi ja maakleri Raimond Irjase väitel on seni hoonesse pindu broneerinud vaid juriidilised isikud. Segaduse müügikuulutustega tekitas kinnisvaraportaalide formaat, mis registreeris büroopinnad korteritena, väitsid müüjad ning lubasid segaduse lõpetada.

Abilinnapea Kallo hoiatas, et hetkeks nulltsükli rajamiseni jõudnud Jõeküla 14 arendusprojekt jääb ehitusjärelvalve kõrgendatud kontrolli alla.

Soov juriidiliste riugaste abil ärimaale kortereid rajada on vallandanud mitmeid kinnisvaraskandaale, millest tuntuim on Hiiu parki ehitatud pansionaatkorterite lugu. Tallinna linnavalitsus on tõhustanud ehitusjärelvalve tööd, võttes erilise kontrolli alla arendajate skeemid detailplaneeringutes sätestatust kõrvalehiilimiseks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. December 2006, 15:52
Otsi:

Ava täpsem otsing