Tartu Vangla: Kuklase süüdistused vangla aadressil ei pea paika

20. detsember 2006, 12:36

Tartu Vangla lükkab kategooriliselt ümber
advokaat Kuklase väited süüdistatavate Mölleri ja Kanguri teadliku paigutamise
kohta HIV-positiivsete kriminaalidega ühte kambrisse.

Tartu Vangla direktori Toomas Malva sõnul on kinnipeetavate vereanalüüsi tulemused teada vaid patsiendil ja tema raviarstil, kindlasti mitte aga vangla juhtkonnal, teatas justiitsministeerium. "Vangistusseaduse kohaselt ei ole krooniliste haiguste olemasolu või nende puudumine kambrisse paigutamisel aluseks," ütles Malva. "Meditsiinilisse karantiini paigutatakse vaid potentsiaalselt nakkusohtlikud patsiendid."

Toomas Malva kinnitusel lähtutakse vahistatute paigutamisel vangistusseadusest ning eelvangistushoones olevates vabadest kohtadest. "Kuigi nii Mölleri kui Kanguri kambrikaaslased on varem karistatud, on hetkel mõlemad vahistatu staatuses, kelle kokkupaigutamist vangistusseadus ei keela," selgitas Malva.

Vandeadvokaat Kuklane on saatnud antud küsimustes avalduse ka õiguskantsleri kantseleisse. Talle 11.augustil saadetud vastuse kohaselt on õiguskantsler seisukohal, et antud juhtumi puhul pole rikkumist aset leidnud ning et avalduse menetlus lõpetatakse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. December 2006, 12:35
Otsi:

Ava täpsem otsing