20. detsember 2006 kell 22:00

Tõeline töö teenib kaasinimest

Hea on tööd teha, isegi palju tööd teha, aga see töö on tõeline töö ja arendab inimest siis, kui tal on kaasinimeste teenimise tähendus.

Mulle meenub lugu, mida ma kunagi lugesin. Keskajal, ühe suure katedraali ehitusplatsil, oli kolmel töölisel sama ülesanne - kive raiuda. Esimese töölise käest küsitakse: "Mida sina teed?" See vastab: "Ma raiun kive." Teisele esitatakse sama küsimus. Tema vastab: "Ma teenin oma pere leiba."

Kolmanda käest küsitakse samuti. Aga tema vastab: "Mina? Mina ehitan katedraali." Kõik kolm tegid üht ja sama tööd. Ainult nende perspektiivid ja eluhoiakud olid erinevad.

Jõulupühad, nagu elu, ei ole muinasjutt. Aga nad panevad paratamatult mõtlema oma elu ja tegevuse üle. Tööelus on alati tõusud ja rasked ajad, rõõme ja pettumusi. Aga püsib alati suuremeelsus teiste heaks. Kaasinimese teenimine ei ole meie elus ühe hetke küsimus, näiteks kui annetame või pühendame aega mingile toredale üritusele. See peaks olema põhimõtteline hoiak kogu elu, voorus, mis peaks inspireerima kogu meie igapäevast tööd.

Jõulu õige pidamine - see on see saladus, see tarkus, mida ma soovin igale inimesele. See saladus on suuremeelsus, mida õpetab meile Jumal ise.

Autor: Philippe Jourdan

Hetkel kuum