Ämari vangivalvurid peatasid keelatud esemete transpordi vanglasse

21. detsember 2006, 17:12

Eile hommikul otsisid Ämari Vangla valvurid
transpordipääslas läbi OÜ Edipsosele kuulunud auto. Läbiotsimise käigus leiti
autosse peidetud kuus mobiiltelefoni koos laadijatega ning 0,5 liitrit kanget
alkoholi.

Ämari Vangla direktori Arvi Laide sõnul laekus vangla julgeolekuosakonnale informatsioon, et transpordivärav võib olla üks võimalikke keelatud esemete vanglasse toimetamise kohti, teatas justiitsministeerium. „Meie julgeolekuosakond jälgib pidevalt eri võimalusi, kuidas kinnipeetavad üritavad keelatud esemeid vanglasse sisse tuua," ütles Laide. "Käesoleva juhtumi puhul laekus meile informatsioon, mille tulemusena teostati kontroll. Ning see viiski positiivse tulemuseni,“ märkis vangla direktor.

„Kuna varemgi on olnud juhuseid, et Eesti kinnipidamiskohtades kasutavad kinnipeetavad mobiiltelefone erinevate kuritegude toimepanekuks, siis ei saa välistada, et telefonide vanglasse toimetamise tee avastamisega hoiti ära ka võimalikud kuriteod,“ lisas Arvi Laide.

Samas rõhutas vangla direktor, et vangide tööhõivel on sellegipoolest oluline osa nende resotsialiseerumisprotsessis ning ka oma kuritegudega põhjustatud kahjude hüvitamisel. "Antud juhtum ei tähenda kindlasti, et me vangide tööhõive programmi lõpetaksime," ütles Laide.

Asi on antud Põhja-Politseiprefektuuri kriminaalpolitsei menetlusse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. December 2006, 17:08
Otsi:

Ava täpsem otsing