• Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Paljassaare Kalatööstus viivitab arvetega

  A&R Carton AS tootis Paljassaare Kalatööstusele pakendeid, kuid ei ole üleantud kauba eest kokkulepitud tasu saanud. Ettevõte pöördus inkassofirma Intrum Justitia poole, kes kaalub pankrotiavalduse esitamist.
  Paljassaare Kalatööstus võlgneb pakendite eest 1 005 177 krooni, millele lisandub viivis.
  Intrum Justitia nõuete käsitleja Ivar Põldmanni sõnul on Paljassaare Kalatööstus pidevalt viivitanud maksmisega ja seda kogu koostöö vältel inkassofirmaga ehk siis aastast 2003.
  "Seekordsed nõuded kalatööstuse vastu pärinevad selle aasta septembrist ning meie käes on nad oktoobrist. Võlg on järjest arvete kaupa tekkinud," sõnas Põldmann.
  Paljassaare Kalatööstuse juhatuse esimehe Mauno Leppiku sõnul on A&R Cartoniga probleeme pakendusmaterjali kvaliteedi pärast.
  "A&R Cartonis vahetusid inimesed, hakati tegelema muude asjadega ning põhitegevuse kvaliteet kannatas. Oleme nendega kümme aastat koostööd teinud ning ma usun, et suudame probleemid lahendada," sõnas Leppik.
  Leppiku sõnul on jutt Paljassaare Kalatööstuse makseraskustest tugevalt liialdatud.
  "Kui vaadata meie selle aasta tulemusi, siis esimese 10 kuuga teenisime ligi 2,2 miljonit krooni kasumit, november tõstis selle numbri 3 miljoni krooni lähedale. Oleme esitanud vastunõude kvaliteedi kohta. Kuid toimumas on dispuut, mis on ärisuhetes tavaline asi," lisas Leppik.
  A&R Cartoni juhi Margus Üürikese sõnul esitati neile pakendite kvaliteedi kohta küll pretensioone, kuid need tulid alles siis, kui nad hakkasid võlga sisse nõudma.
  "Kohe leiti pakendi juures probleeme, milleks olid tühised värvivead, mis väljagi ei paistnud. Kõik on kunstlik ja kogemustega maksetega hilineja käekirja järgi tehtud," lisas Üürike.
  Üürikest hämmastab kalatööstuse soovimatus võlgu korda ajada ja suhelda nende lahendamise teemal. "On ka teisi kliente, kes paluvad maksepikendust, kalatööstus aga ei suhtle üldse. Isegi kui juhataja on Paljassaares arusaaja ning mõistab võlgade olemasolu, siis juhatuse tasandil puudub igasugune ärieetika," lisas Üürike.
  Paljassaare Kalatööstus on kohustuste täitmata jätjate nimekirjas olnud ka varem. Ettevõte on alati oma raskusi aga eitanud. Julianus Inkasso menetlusjuhi Ivar Kamariku sõnul on kalatööstus olnud võlgu rohkem kui ühele kliendile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: Tartu Kivisild ei ole muumia
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Keskpanga kohtumine pani turud langema
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Jaan Kalmus: 35 aastat kroonikuna kaamera taga
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Juubel: 80aastased Eesti ettevõtjad, kes on jätkuvalt sadulas
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.