Paljassaare Kalatööstus viivitab arvetega

A&R Carton AS tootis Paljassaare Kalatööstusele pakendeid, kuid ei ole üleantud kauba eest kokkulepitud tasu saanud. Ettevõte pöördus inkassofirma Intrum Justitia poole, kes kaalub pankrotiavalduse esitamist.

Paljassaare Kalatööstus võlgneb pakendite eest 1 005 177 krooni, millele lisandub viivis.

Intrum Justitia nõuete käsitleja Ivar Põldmanni sõnul on Paljassaare Kalatööstus pidevalt viivitanud maksmisega ja seda kogu koostöö vältel inkassofirmaga ehk siis aastast 2003.

"Seekordsed nõuded kalatööstuse vastu pärinevad selle aasta septembrist ning meie käes on nad oktoobrist. Võlg on järjest arvete kaupa tekkinud," sõnas Põldmann.

Paljassaare Kalatööstuse juhatuse esimehe Mauno Leppiku sõnul on A&R Cartoniga probleeme pakendusmaterjali kvaliteedi pärast.

"A&R Cartonis vahetusid inimesed, hakati tegelema muude asjadega ning põhitegevuse kvaliteet kannatas. Oleme nendega kümme aastat koostööd teinud ning ma usun, et suudame probleemid lahendada," sõnas Leppik.

Leppiku sõnul on jutt Paljassaare Kalatööstuse makseraskustest tugevalt liialdatud.

"Kui vaadata meie selle aasta tulemusi, siis esimese 10 kuuga teenisime ligi 2,2 miljonit krooni kasumit, november tõstis selle numbri 3 miljoni krooni lähedale. Oleme esitanud vastunõude kvaliteedi kohta. Kuid toimumas on dispuut, mis on ärisuhetes tavaline asi," lisas Leppik.

A&R Cartoni juhi Margus Üürikese sõnul esitati neile pakendite kvaliteedi kohta küll pretensioone, kuid need tulid alles siis, kui nad hakkasid võlga sisse nõudma.

"Kohe leiti pakendi juures probleeme, milleks olid tühised värvivead, mis väljagi ei paistnud. Kõik on kunstlik ja kogemustega maksetega hilineja käekirja järgi tehtud," lisas Üürike.

Üürikest hämmastab kalatööstuse soovimatus võlgu korda ajada ja suhelda nende lahendamise teemal. "On ka teisi kliente, kes paluvad maksepikendust, kalatööstus aga ei suhtle üldse. Isegi kui juhataja on Paljassaares arusaaja ning mõistab võlgade olemasolu, siis juhatuse tasandil puudub igasugune ärieetika," lisas Üürike.

Paljassaare Kalatööstus on kohustuste täitmata jätjate nimekirjas olnud ka varem. Ettevõte on alati oma raskusi aga eitanud. Julianus Inkasso menetlusjuhi Ivar Kamariku sõnul on kalatööstus olnud võlgu rohkem kui ühele kliendile.

Hetkel kuum