Koit Brinkmann • 21. detsember 2006 kell 22:00

Reiljan, Annus ja kapo lükkasid Ekspressi väited ümber

Aluse selleks annab tema vestlus ehitusfirma Merko juhi Toomas Annusega, kus nad räägivad maadevahetusest ja pistise andmisest. Kaitsepolitsei poolt lindile võetud jutus rahast ei räägita, küll mainitakse pensionisammast. Samuti kasutab Annus vestluse käigus väljendeid "kodumaa ei unusta sind" ning "viis viina ja kolm õlut".

Politsei võib Ekspressi väitel üritada asja üles ehitada väitele, et Reiljan pressis altkäemaksu välja ja Annus pidi õnnetu ohvrina maksma.

"Tegemist on lihtsalt ropu valega ja rohkemaga ei midagi, nagu tavaline ajakirjandus ikka, ehk ei midagi uut," ütles Reiljan napilt. "Ma ei hakka seda isegi kommenteerima," vahendas postimees.ee Reiljani sõnu.

Kaitsepolitsei komissar Henno Kuurmann pidas Eesti Ekspressi väiteid selle kohta, mida kaitsepolitsei praegu uurimisel kogutud tõendite põhjal arvab, kellegi fantaasiaks. Tema sõnul pole kaitsepolitsei artiklis toodud väiteid ei Eesti Ekspressile ega teistele menetlusvälistele isikutele avaldanud, sest nad ei pea eeluurimise huvidest lähtuvalt võimalikuks tõendite analüüsi kolmandate isikutega, veel vähem ajakirjanike või meediaväljaannetega.

"Minult ei ole Villu Reiljan pistist nõudnud ega saanud. Kahtlemata on mul ebameeldiv selliseid spekulatsioone lugeda, kuid kaitsepolitsei on sellele artiklile hinnangu andnud ja mul pole põhjust teemat rohkem kommenteerida," ütles Annus.

Reiljan otsustas kaevata Eesti Ekspressi kohtusse.

"Poliitikuna on mul paks nahk, kuid laim ja solvangud mõjutavad minu lähedaste elu. Viimaste kuude jooksul on Eesti Ekspress minu kohta korduvalt valetanud ja levitanud alandavaid väiteid. Eilne artikkel oli viimane piisk, mis karika üle ajas. Sellise "jõulukingituse" tegemine on lihtsalt alatu," ütles Reiljan.

Hetkel kuum