• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Savisaar võitis lahingu Eesti Raudtee eest

  Riigikogu liige Olari Taal, kes aastaid tagasi lubas Hoiupanga juhina Savisaarele tappa anda, nimetas Eesti Raudtee aktsiate tagasiostu lähenevate valimiste kõige kulukamaks kampaaniaks. Savisaar kasutas oskuslikult ära avalikku arvamust, mis on infrastruktuuri ettevõtete erastamise suhtes hukkamõistev.
  Raudteel toimuvat ministrina kureerides oli tal võimalik nii kaua Eesti Raudtee omanikke mitmesuguste võtetega pigistada, kuni need olid ise huvitatud ettevõtte müügist. Eraomanik oli sundseisus, sest äri ajada ei lastud.
  Eesti Raudteed tagasi ostes tõstis Savisaar ka majandusministri ametikoha mõjukust ja väärtust erakondade silmis. Eesti Raudtee tariifipoliitikast sõltuvad naftatransiidiga tegelevate firmade majandustulemused. Saab näha, kas see tariifipoliitika hakkab olema Eesti Raudtee või osa vedajate huvides.
  Aktsiate tagasiostule oli olemas ka palju parem alternatiiv. Eesti Raudtee osa aktsiaid võinuks riik viia börsile. Seda ideed saab nüüd muidugi teostama hakata, aga see eeldab Edgar Savisaare ja Villu Reiljani maandumist opositsioonis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Karl Märka: lugupeetud minister, teie õigusloome kvoot on täis
Piirame Riigi Teatajas kehtivale seadusandlusele ette nähtud salvestusruumi 3,1 gigabaidiga, kirjutab HOOVI kaasasutaja ja tegevjuht Karl Märka arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Piirame Riigi Teatajas kehtivale seadusandlusele ette nähtud salvestusruumi 3,1 gigabaidiga, kirjutab HOOVI kaasasutaja ja tegevjuht Karl Märka arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Reisifirma Novaturas vahetab juhi välja
Novaturas vahetab välja alates 2019. aastast ettevõtet juhtinud Audronė Keinytė, selgub börsiteatest.
Novaturas vahetab välja alates 2019. aastast ettevõtet juhtinud Audronė Keinytė, selgub börsiteatest.
President noppis majandusnõuniku keskpangast
President Alar Karise majandusnõunikuna alustab alates 1. veebruarist tööd Kaspar Oja.
President Alar Karise majandusnõunikuna alustab alates 1. veebruarist tööd Kaspar Oja.
Raadiohommikus: kas Tallinn võõpab kevadel tänavad punaseks?
Sel nädalal täitub Tallinna uuel linnavõimul kaks kuud ametis. Raadiohommiku külaline on detsembrist sotsiaaldemokraatide ridadesse kuuluv abilinnapea Madle Lippus. Uurime linnaruumi lahenduste eest vastutavalt abilinnapealt linnahalli ala tuleviku kohta: kuidas seatakse tasakaalu ärihuvid ja linlase huvid avaliku ruumi suhtes?
Sel nädalal täitub Tallinna uuel linnavõimul kaks kuud ametis. Raadiohommiku külaline on detsembrist sotsiaaldemokraatide ridadesse kuuluv abilinnapea Madle Lippus. Uurime linnaruumi lahenduste eest vastutavalt abilinnapealt linnahalli ala tuleviku kohta: kuidas seatakse tasakaalu ärihuvid ja linlase huvid avaliku ruumi suhtes?