Tilluke jõulumaa ootab

Mari Hiiemäe 22. detsember 2006, 00:00

Tallinna vanalinna südames Raekoja platsil tegutsev Jõuluturg on nagu tillukene jõulumaa, mille külastamine on lihtne ja kättesaadav.

Kuigi pisikestes puumajakestes müüdavad käsitöövidinad ja muu kribu-krabu peibutavad ostma pigem turiste, saab eriliselt tegusast õhkkonnast ning vilkast sagimisest osa igaüks, kel mahti turule sisse põigata.

Esinemisi saab Tallinna kesklinna Jõuluturu laval sel nädalavahetusel ning esimesel jõulupühal näha kella kaheteistkümnest kaheni päeval.

Mitmesugused esinejad laulavad vanu jõululaule ning tantsivad rahvatantse, samuti on igal päeval kavas Sixtina tantsukooli jõulu-show. Jõululava programmi koostamisel ongi suuresti mõeldud laste peale, kellele eakaaslaste esinemised rohkem põnevust pakuvad.

Jõuluturgu korraldava Ober Haus Schlossle ASi projektijuht Piret Pauklin ütleb, et selle aasta programm on vaheldusrikkam kui eelmistel ning esinejate valikul on tähelepanu pööratud eelkõige noortele.

"Anname võimaluse just noortele ja neile, kel väga palju esinemisvõimalusi pole," ütleb ta.

Tegevust jätkub mujalgi kui ainult lava ääres: sepa juures saab alasi peal rauatagumisega kätt proovida ja puutöömehe juures laaste vorpida. Iga päev on kohal ka jõuluvana, kes kuulab salme ning küsib koolitükkide ja muude tegemiste kohta.

"Seni on vastuvõtt olnud vaga positiivne," kommenteerib Piret Pauklin tagasisidet ning märgib, et natuke mängib rolli ka ilm.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:44
    Otsi:

    Ava täpsem otsing