• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tilluke jõulumaa ootab

  Tallinna vanalinna südames Raekoja platsil tegutsev Jõuluturg on nagu tillukene jõulumaa, mille külastamine on lihtne ja kättesaadav.
  Kuigi pisikestes puumajakestes müüdavad käsitöövidinad ja muu kribu-krabu peibutavad ostma pigem turiste, saab eriliselt tegusast õhkkonnast ning vilkast sagimisest osa igaüks, kel mahti turule sisse põigata.
  Esinemisi saab Tallinna kesklinna Jõuluturu laval sel nädalavahetusel ning esimesel jõulupühal näha kella kaheteistkümnest kaheni päeval.
  Mitmesugused esinejad laulavad vanu jõululaule ning tantsivad rahvatantse, samuti on igal päeval kavas Sixtina tantsukooli jõulu-show. Jõululava programmi koostamisel ongi suuresti mõeldud laste peale, kellele eakaaslaste esinemised rohkem põnevust pakuvad.
  Jõuluturgu korraldava Ober Haus Schlossle ASi projektijuht Piret Pauklin ütleb, et selle aasta programm on vaheldusrikkam kui eelmistel ning esinejate valikul on tähelepanu pööratud eelkõige noortele.
  "Anname võimaluse just noortele ja neile, kel väga palju esinemisvõimalusi pole," ütleb ta.
  Tegevust jätkub mujalgi kui ainult lava ääres: sepa juures saab alasi peal rauatagumisega kätt proovida ja puutöömehe juures laaste vorpida. Iga päev on kohal ka jõuluvana, kes kuulab salme ning küsib koolitükkide ja muude tegemiste kohta.
  "Seni on vastuvõtt olnud vaga positiivne," kommenteerib Piret Pauklin tagasisidet ning märgib, et natuke mängib rolli ka ilm.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Soome pungil kirbuturg toob ülejäägi Eestisse
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.