Tallinna Kultuuriteo tiitli pälvis Eesti Arhitektide Liit

22. detsember 2006, 16:22

Tallinna 2006. aasta Kultuuriteo tiitli
pälvis Eesti Arhitektide Liit, loovisikutest tunnustati sel aastal parimaks
Tallinna Pimedate Ööde filmifestivali asutaja ja üldjuht Tiina Lokk.

Tallinna Kultuuritegu 2006 preemiad anti välja kahes kategoorias: kollektiivi ja loovisiku panus Tallinna kultuuriellu, teatas Tallinna linnavalitsus.

Tallinna abilinnapea ja komisjoni esimehe Kaia Jäppineni sõnul pälvis Eesti Arhitektide Liit tiitli linnaruumi esteetika ja planeerimise teema toomise eest avaliku tähelepanu keskmesse ning võimu ja vaimu dialoogi algatamise eest linnaruumi arengu küsimustes. "Eesti Arhitektide Liit on aasta jooksul osutunud linnale näiliselt tülikaks, kuid erakordselt kasulikuks partneriks, kes on toonud linnaruumi esteetika ja planeerimise küsimused tallinlaste avaliku tähelepanu keskmesse ning tähtsustanud sellega linnaruumi kujundamise kui linlaste elukvaliteeti pikaajaliselt kõige suuremal määral mõjutava teema," ütles Jäppinen.

Loovisiku kategoorias tunnistati Tallinna Kultuuriteoks 2006 Tiina Lokk, kes on tänavu 10. korda toimuva Tallinna Pimedate Ööde filmifestivali asutaja ja üldjuht, kes on kasvatanud PÖFF'i kümne aasta jooksul rahvusvaheliselt tuntuks festivaliks, mis on Tallinna üheks visiitkaardiks.

Tänukirjaga tunnustati Eesti Disainerite Liidu korraldatavat "Disainiöö Tallinnas" loomemajanduse populariseerimise ning kultuuriturismi arendamise eest, Eesti Nukuteatrit sel aastal valminud uue vaatesaali avamise eest teatri siseõues ning Kirjandusfoorumit Paabeli raamatukogu Rahvusraamatukogus kui Eesti suurimat ilukirjanduse olemust ja elu-olu käsitleva teoreetilis-sotsiaalset foorumit.

Tänukirjaga märgiti ära Andres Uibo - organist ja helilooja, kelle poolt algatatud Tallinna Rahvusvaheline Orelifestival tähistas sellel aastal oma 20. juubelit.

Aasta Kultuuriteo tiitliga kaasneb mõlemas kategoorias ka 50 000 krooni suurune auhind.
Eelmisel aastal alguse saanud ettevõtmise "Tallinna Kultuuritegu" eesmärgiks on tunnustada pealinna kultuurielus tähelepanu äratanud ning originaalsuse ja mõtteerksuse poolest silma paistnud sündmusi ning loojaid. Tallinna kultuuriteo tunnustamisega soovib linn süvendada huvi pealinna mitmepalgelise kultuurielu vastu ning tunnustada ja kiita positiivse elamuse taganud loovisikuid ja kultuurisündmuse tegijaid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. December 2006, 16:22
Otsi:

Ava täpsem otsing