Tiit Elner • 31. detsember 2006 kell 1:24

Interneti-lennupilet läkitas sakslase kurat teab kuhu

Internetis lennupileti Austraaliasse ostnud saksa noormees maandus ootamatult teisel pool maakera.

Tobi Gutt (21) kavatses sõita Austraaliasse Sydney`sse pruudile külla ja broneeris internetis lennupileti. Ta eksis sihtpunkti osas ühe tähega, kirjutades Sidney, edastas Reuters.

Lennuk maandus USAs Montana osariigi Billingsi linnas, 13 000 kilomeetri kaugusel sihtkohast. "Ma imestasin küll, kuid mõtlesin endamisi, et Austraaliasse saab ju ka läbi Ühendriikide lennata," rääkis mees ajalehele Bild.

Alles siis, kui algas pardale asumine lähilennule Sidney`sse - 5000 elanikuga väikesse naftatööstuslinna - sai mees veast aru. Õnnetu reisija sattus keset Montana talve lühikestes pükstes ja T-särgis, mille ta oli selga pannud Austraalia suvekuumusega arvestades.

Mees sai Billingsi lennujaamast minema alles kolme päeva pärast, kui vanemad ja sõbrad olid talle 600 eurot läkitanud. "Üldiselt tunneb minu poeg arvutivärki ju väga hästi," rääkis lennureisija ema Sabine uudisteagentuurile.

Hetkel kuum