Elcoteq müüs oma toomishoone

Gert D. Hankewitz 03. jaanuar 2007, 00:00

Eelmise aasta teisel poolel hakati meedias spekuleerima selle üle, kas Nokiale ning Ericssonile sideseadmeid tootev Elcoteq ei plaani oma tootmist mõnda odavama tööjõuga riiki kolida. Kahtlused lükkas firma kohe ümber.

Detsembris otsustas Elcoteq müüa oma Tallinnas Peterburi tee 67a asuva 21 001ruutmeetrise krundi endisele Arco Investeeringute nõukogu liikmele Veljo Kuusele osaliselt kuuluvale Kobe Asset 2 OÜ-le, kellelt edaspidi maja renditakse.

"Mõte on selline, et raha, mis on kinni mitte põhitegevuse all, tuleks realiseerida ikkagi põhitegevuseks, milleks on elektroonika valmistamine," sõnas Elcoteqi kommunikatsioonijuht Jaanus Pauts, viidates lisaraha vajadusele. Kui suure summa eest tehing lõpuni viidi ning kui palju renti Elcoteq Kuuse firmale tulevikus maksma hakkab, Pauts öelda ei tahtnud, põhjendades, et summade avalikustamise korral võib nende põhjal valesid järeldusi teha. "Meil, kes maailmas pidevalt laieneme, on seda raha vaja tehnoloogia soetamiseks," ütles ta vaid ning lisas veel kord, et tootmist ei plaanita mujale viia.

Samas tunnistas Eestis üle 3000 inimesele tööd andvat elektroonikaseadmete tootjat esindav Pauts, et siinsed tööjõukulud on suuremad kui Aasias või äsja ELiga liitunud või liituvates riikides. "Kvaliteet on Tallinnas asuvates tehastes aga oluliselt parem," lisas Pauts.

Veljo Kuusk oma firma võidust rääkida ei tahtnud, kuna lepingu kohaselt on see õigus vaid Elcoteqil.

Elcoteq otsib suvel ametist lahkuva Tallinna tehase direktori Risto Gaggli asemele uut juhti.

"Gaggl on alates suvest Elcoteqi Euroopa tehaste juht. Lisaks Tallinnale on Gaggli vastutusalas veel tehased Saksamaal, Soomes, Ungaris, Rumeenias ja Venemaal," ütles firma kommunikatsioonijuht Jaanus Pauts aripaev.ee-le.

Hiljuti läks Elcoteqi Tallinna tehase tootmisteenuste juht Ivo Volkov kontserni Peterburi tehast juhtima.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing