Noolemängu mängiva ahvi aasta

Tõnis Oja 03. jaanuar 2007, 00:00

Investeerimislegendidest tuntud noolemängu mängiva ahvi investeeringud oleksid olnud üsna tulusad, sest aktsiate hinnad tõusid pea igal pool, alustab ajaleht The Wall Street Journal möödunud aasta aktsiaturgude ülevaadet.

Eriti tabavalt kehtib taoline iseloomustus Tallinna börsi kohta, kus kerkisid eranditult kõikide aktsiate hinnad.

Suurima tõusu tegi Tallinna Kaubamaja aktsia, mis kallines pea kaks ja pool korda.

Kaubamaja aktsiale järgnes Olympicu aktsia, mis kallines vähem kui kolme kuu jooksul, mil ettevõte on jõudnud börsil olla, 90,5 protsenti. Teise börsi uustulnuka, Eesti Ehituse aktsia hind rallis 83,8 protsenti. Üle 50 protsendi tõusid ka Baltika ja PTA aktsiate hinnad, vastavalt 58,6 ning 75,4 protsenti.

Punase laterna rolli jäi 2006. aastal Harju Elektri aktsia, mis kallines vaid 1,2 protsenti ning tänu viimaste nädalate võimsale tõusule jäi plusspoolele ka Tallinki aktsia, mille hind kerkis 3,2 protsenti.

Kümne enamkaubeldava aktsia hinnaliikumist peegeldav Äripäeva indeks kerkis möödunud aastal 30 protsenti 2499,37 punktini, mis oli indeksi viimase nelja aasta väikseim tõus. Ka 2002. aastal kerkis indeks vaid murdosa protsendi võrra vähem. Kuna laialdane hinnatõus algas alles viimastel kuudel, siis ootan börsilt tervikuna selleks aastaks väga tugevat tõusu. Mõnevõrra ettevaatlik oleksin Norma ning Eesti Telekomi aktsiate suhtes. Möödunud aasta superstaaride Tallinna Kaubamaja, Olympicu ja Eesti Ehituse aktsiate hinnatõusud tõenäoliselt aeglustuvad, aga kui mitte, siis võib kuri karja tulla üsna kiiresti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing