Tervist edendav tööandja hoolitseb töötaja tervise eest

Heli Voogla 15. jaanuar 2007, 00:00

Tervist edendavate töökohtade (TET) võrgustikus osalev AS Tallinna Vesi pakub massaaži töökohal ja tervislikku lõunat sööklas.

Tallinna Vesi on üks ülemöödunud aastal asutatud TET-võrgustikku kuuluvast ettevõttest. TETis osalemise ajal on ettevõte töötajate tervise huvides teinud profülaktilise massaaži protseduurid kättesaadavamaks töökohtadel, tervisekabinetid on avatud Ülemistel, Paljassaares ja Ädala tänaval.

Ettevõtte söökla toiduvalik on muudetud tervislikumaks: toorsalatite valik, puuviljad, kama, prae komplekteerimise võimalus, soodsa hinnaga komplektlõunad jms, tervisliku eluviisi propageerime nii terviseinfo jagamise, koolituste kui ka kõigile töötajatele suunatud sportlike ürituste sarja kaudu.

Samuti vaktsineerime kõiki soovijaid gripi vastu ettevõtte kulul ning korraldame suve- ja talvepäevi.

Töötajad kasutavad pärast tööaega aktiivselt ettevõtte erinevaid spordisaale.

2007. aastal on plaanis renoveerida spordisaale, populariseerida kepikõnnitreeninguid, parandada terviseinfo kättesaadavust ning ujula kasutamise võimaldamist.

Lisaks sellele tegeleb terviseedenduse töögrupp ideedega sanatooriumituusikute osalisest kompenseerimisest vastavalt tööstaažile ja töötervishoiuarsti ettepanekutele, suitsetamisest loobumise toetamise, stressimaandamiskoolituse jt ettepanekutega.

Ettevõttel on olemas nn Heade Ideede kogumise süsteem, kus saavad osaleda kõik soovijad ning parimate ideede esitajad saavad ka vääriliselt tunnustatud. Ettepanekuid saab esitada ka iga-aastasel töötajate rahulolu-uuringul.

Iga tööandja peaks endale teadvustama asjaolu, et parem tervis annab töötajale hea motivatsiooni, mille tulemusel tõuseb töövõime ja tööviljakus - selle nimel tasub mõlemapoolselt pingutada. TETi projektis osalemise suurim kasu olnud kogemuste vahetamisest edumeelsete ettevõtete vahel, uute kontaktide leidmine ja loomulikult uusim teave terviseedenduse vallast.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing