Kerge langus jätkus

ÄP 18. jaanuar 2007, 00:00

Eilset päeva kerge tõusuga alustanud Euroopa aktsiad pöörasid päeva teisel poolel USA tootjahinnaindeksi näitaja peale langusele.

Olulisemad langejad olid maailma suuruselt teine kaevanduskompanii Anglo American ja Suurbritannia suurim hüpoteeklaenude väljastaja HBOS. Anglo Americani aktsia kukkus 1,5 protsenti ning maksis 2350 Briti penni. HBOS langes 1,5 protsenti, makstes 1114 penni.

Euroopa aktsiate hinnaliikumisi laiemalt peegeldav indeks Dow Jones Stoxx 600 alanes 0,2 protsenti ja oli 371,12 punkti.

USA detsembrikuu tootjahinnaindeks kerkis 0,9 protsenti, kajastades nafta ja bensiini hinna kallinemist selles kuus. Kuu varem, novembris kasvas tootjahinnaindeks 2 protsenti. Analüütikud olid detsembri kasvuks ennustanud keskmiselt 0,5 protsenti.

Ka USA aktsiad alustasid päeva kerges miinuses. Hinnad viis ka Ühendriikides alla USA detsembri tootjahinnaindeks. Olulisim langeja oli kiibitootja Intel. Inteli aktsia kukkus 4,9 protsenti ja maksis 21,26 dollarit. Kiibitootja teatas, et firma kasumimäär alanud aastal väheneb. Märkimisväärne langeja oli veel Southwest Airlines.

Indeksitest kaotas laiem aktsiaindeks Standard & Poor's 500 oma väärtusest 0,1 protsenti ning oli 1430,62 punkti. Kvaliteetaktsiate indeks Dow Jones langes 0,2 protsenti, olles 12 561,20 punkti. Tehnoloogiaindeks Nasdaq kukkus 0,4 protsenti ja oli 2489,03 punkti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing