Otepää ettevõtjad ootavad MK-etappi

Martin Hanson 22. jaanuar 2007, 00:00

Otepää murdmaasuusatamise MK-etapi nõukogu, korraldus- ja võistluskomitee otsustasid reedel Tehvandil peetud koosolekul, et võistlus peetakse 27.-28. jaanuaril varem väljakuulutatud programmi järgi. Ettevõtjaid see uudis rõõmustas.

Karupesa hotelli juhataja Katrina Liiva ütles, et lumeootus on endiselt õhus, kuna lund ikka veel maas ei ole, kuid pidevalt jälgitakse ilmaennustusi.

"Teame täpselt ilma ning kui palju oleks vaja külma ja aega, et MK-etapp toimuks. Viimased kaks kuud on olnud Karupesale rahulik. Detsembris ei saanud lumepuudusest aru, sest palju oli jõulupidusid ning aastalõpuüritusi. Lumi oleks lihtsalt hea tunde tekitanud," sõnas Liiva. "Jaanuarikuus seevastu kiskus viltu, kuna talvepuhkuste perioodil ei tulnud siia keegi. Kasumisse ja käibesse õnneks selline talv suurt auku ei löö," märkis hotellijuht.

Liiva sõnul on täitumusega probleeme, kuid suurematel hotellidel on kindlasti lihtsam. Karupesal on käsil 11. talv ja esimest korda ei ole lund nähtud jaanuari keskpaigani. "Ette ei ole valmistanud kuidagi, kuna varem ei ole sellist juhtumit olnud," lisas Liiva.

Reede Villa juht Aivo Puidak märkis, et lumepuudus ei tapa, kuid tuleb leppida mõttega, et investeeritud raha tagasi ei tule. "Kui lumi peaks ikka maha tulema, siis iga tagasitulnud kroon on ju boonus. Nutta ei ole midagi, sest ega aastad pole vennad ja ilma ei saa juhtida," sõnas Puidak.

Otepääl tegutseva Oti Takso taksojuht ütles, et taksoga sõidetakse vähem, eriti nädalavahetustel.

"Kui oleks lund, ei jõuakski kõiki sõite sõita, taksosid jääb väheks. Tööd võiks ikka rohkem olla kui praegu, kuid vaadates ilma, siis juba lubab lund," oli taksojuht optimistlik.

Otepää kesklinnas asuva Merano pitsarestorani esindaja ütles, et neil pole probleeme olnud. "Meil siin ikka midagi toimub. Kuid sellist hoogu ei ole, kui on lumega. Ütleme, et topelttõugetega ei lähe," naljatles Merano esindaja.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing