Üks küsimus: Kas võib jagada riigi raha enda nimel?

ÄP 01. veebruar 2007, 00:00

Endel Siff, ärimees
Enda persooni samastamine riigiga on osa valimiseelsest demagoogiast ning eetilisest aspektist lubamatu ja intellektuaalselt ebatark. See oli üks Helmar Lengi naljadest. Prantsuse kuningas Louis 14 arvas ka, et tema ongi riik. Järelikult on raha jagavad poliitikud samasuguse järelduseni jõudnud. See kuulub demagoogiliste valimisvõtete hulka, lootuses et kõik valijad ei saa aru, kust raha tegelikult tuleb.

Erki Nool, olümpiavõitja, Tallinna linnavolikogu liige
Selline jagamine on lihtsalt alatu. On ju jabur, kui ma tulen teie sünnipäevale ning ostan riigi raha eest kingituse. Muidugi pole mingi probleem raha jagamine, kui see tuleb enda taskust.

Ülle Rajasalu, Riigikogu liige
Täiesti taunitav lugu. See on ju maksumaksja raha, mille jagamine otsustatakse rahanduskomisjoni ühise otsusega, seda ei määra ükski poliitik ainuisikuliselt. Häbematus on seda niimoodi enda nimele kanda.

Peep Mühls, Ühiskondliku Leppe Sihtasutuse juht
Poliitikud vaatavad lähenevatel valimistel silma valijatele, kes on võimu suhtes küünilised. Rahaga on ehk võimalik osta valijahääli, kuid mitte lojaalsust oma riigi vastu. Eesti kodanikuühiskond peab saama tugevamaks, et poleks enam kiusatust meie oma raha eest kosja tulla.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing