Eraisikutele kuld meeldib

Tõnis Oja 02. veebruar 2007, 00:00

Kulla hind kerkis eile viie kuu kõrgeimale tasemele pärast seda, kui Londoni suurim kullafond suurendas oma positsioone, andes sellega signaali, et erainvestorid on üha aktiivsemad väärismetalli ostjad.

Luxor Gold Bullion positsioonid kasvasid 1,81 miljardi dollarini, mis on fondi suurim maht alates 14. detsembrini. Väärismetalli hind on viimase kahe päevaga kerkinud 1,5%,samal ajal kui dollari kurss langes ning nafta hind on kerkinud. "Nafta ja dollari üldine trend toetab kulla hinda, mida toidab nõudlus nii investorite kui ka spekulantide pool," kommenteeris viie kullatöötlusfirma omaniku Heraeus Holdingu müügijuht Wolfgang Wrzesniok-Rossbach.

Asjaolu, et kullauntsi hind on ületanud 650 dollari taseme, on tee 700 dollari suunas lahti. Kui aga arvestada kuuldusi, et IMF on osaliselt müümas, viitab see hinna tugevale alusele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing