Helen teenib endale ise taskuraha

Katre Tatrik 02. veebruar 2007, 00:00

Helen õpib Koeru keskkooli viimases klassis ja elab koos vanematega Abaja külas. Enamik nädalavahetusi ja koolivaheaegu veedab ta aga Tallinnas.

Sõidu- ja taskuraha annavad talle vanemad. Neiu on juba harjunud ka endale ise taskuraha teenima. Helen on töötanud restoranides ja kohvikutes, olnud müüja, ettekandja ja ka nõudepesija. Praegu paigaldab Helen tuttavatele geelküüsi. Sellega teenib ta keskmiselt 700-800 krooni kuus.

Küünetehnikukoolituse eest maksid Heleni vanemad. Kõik hariduskulud ongi olnud neiu vanemate kanda.

Raha Helenil maal eriti ei kulu. Selle eest on linnas võimalusi küllalt. Suurema osa rahast investeerib ta endasse. "Kosmeetika, solaarium, riided," loetleb ta oma väljaminekuid. Sügisel, kui Helen plaanib linna kooli, arvatavasti farmaatsiat õppima minna, kavatseb ta kindlasti ka aeroobikas käima hakata. Raha selleks loodab Helen saada vanematelt. Ettevalmistusi iseseisvaks eluks tegi ta aga juba suvel.

Kuigi Helen kannab pangakaarti pidevalt rahakotis, ei armasta ta sellega eriti maksta. "Kui raha on rahakotis, näen reaalsemalt, kui palju mul raha on," arvab ta, kuid nendib, et pangakaardi peal on raha ohutum hoida. Vargaid on palju, kaardi saab vähemalt ära blokeerida.

Toidukaupade hindu neiu väga ei jälgi, seevastu riiete puhul on hinnad olulisemad. "Turukaupa ei taha. Kvaliteedi eest olen nõus maksma. Spordiriietel ja teksadel hindan firmamärki, kvaliteet on siiani tagatud olnud, pluss vastupidavus ja mugavus."

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing