Jäi oma laviini alla

Aivar Hundimägi 02. veebruar 2007, 00:00

Justiitsminister Rein Lang põhjustas esmaspäeval Postimehes ilmunud arvamusartikliga laviini, mille alla ta kahjuks ise jäi. Langi artikkel tekitas esmalt kõhedust. Kõrgel positsioonil ametimees väitis kindlas toonis, et meie allilm, poliitiline eliit ja politsei teevad koostööd.

Justiitsminister pööras tähelepanu olulisele teemale, aga tegi seda käpardlikult, mistõttu võib õnnitleda kõiki neid, kes tundsid end esmaspäeval korraks Langi süüdistustest puudutatuna. Pärast valimisi pöördub Eesti taas tavapärasesse elurütmi ja Langi kahtlustused ununevad.

Langi arvamusavaldus oli kehvalt koostatud ning tundus lahmimisena. Seetõttu saab Langi ka süüdistada, et ta tahtis uue teemaga hoopis Reformierakonna pistiseskandaali summutada või siis maffiavastase võitlusega enne valimisi odavat populaarsust koguda.

Lang tõttas kohe esmaspäeval selgitama, et tegelikult ta ikka päris nii ei mõelnud, nagu Postimehe veergudelt välja lugeda võis. Ministri väitel kärpis Postimees olulise osa tema artiklist välja. Et tegelikult tahtis ta tänast keskkriminaalpolitsei juhtkonda tunnustada ja tema süüdistused puudutasid minevikku.

Just selle avaldusega näitab Lang, et pigem oli tema arvamusartikkel valimiskampaania üks osa. Ilmunud artiklit ja toimetuse välja kärbitud lauseid lugedes saab aru, et Langi kriitika on adresseeritud Isamaa ja Res Publica Liidu suunas ning see kujutas vastulööki väidetavalt Isamaaliidu poolt käima lükatud pistiseskandaalile.

Ma ise küll ei usu, et Edward Burkhardti intervjuu organiseeris Pealtnägijasse Mart Laar, aga Reformierakond paistab selles veendunud olevat. Keskkriminaalpolitseis viimasel ajal toimunud muutuste tunnustamist oli Langi tekstist raske välja lugeda.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing