Kümme aastat kunsti Tartu supermarketis

Tiina Kolk 02. veebruar 2007, 00:00

Nädalavahetusel tähistab Tartus tegutsev E-Kunstisalong oma kümnenda tegutsemisaasta täitumist juubelinäitusega ja peoga kunstirahvale.

E-Kunstisalongi 10. sünnipäevaks pühendatud juubelinäitus avati eile galerii Tartu salongis.

Näitusel tulevad esitlemisele nii Tartu kui ka Tallinna kunstnikud, näha saab Enn Põldroosi, Malle Leisi, Imat Suumanni, Rita Raave, Jaan Punga, Rudolf Sepa, Navitrolla, Valeri Vinogradovi, Anne Parmasto, Johannes Uiga, Epp Maria Kokamäe, Harri Puuderselli, Ilmar Kruusamäe jt töid. Juubelinäitus jääb Tartus avatuks kaheks nädalaks. E-Kunstisalong alustas oma tegutsemist 1997. aasta jaanuaris Tartus, palmiaiaga E-kaubamajas, kuna galerii omaniku Tiia Karelsoni sõnul tuleks kunsti esitleda just seal, kus on ka rahvas.

Suurimaks kordaminekuks kõigi tegutsemisaastate jooksul peab Karelson linna servas asunud E-kaubamajas korraldatud näituseid, mille vaatajate arv on ületanud isegi paljude kunstimuuseumi korraldatud näituste vaatajate arvu.

Galerii on juba viis aastat välja andnud omanimelist publiku huvi väljendavat kunstipreemiat, mullu pälvis E-Kunstisalongi aastapreemia Inge Kudisiim.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:44
Otsi:

Ava täpsem otsing