Kuue miljardi krooni jagamine ei huvitanud kedagi

Harry Tuul 14. veebruar 2007, 00:00

"Hakkasime taolist üritust planeerima tükk aega tagasi, juba möödunud aasta lõpus," hajutas Õunapuu kartust, nagu oleks tegemist valimisüritusega. Teda oli pressikonverentsile kuulama tulnud vaid kaks ajakirjanikku ja kolm ametnikku.

Esinejate jutule vastu kajanud saalis selgus, et regionaaltoetused kasvavad alates sellest aastast peaaegu kaks korda, 500 miljonilt 868 miljonile. Toetusi saavad taotleda põhiliselt kohalikud omavalitsused ja mittetulundusühingud ning rahastatakse kõike alates koolidest, lasteaedadest ja teedest, lõpetades külaüritustega ja kaevude rajamisega.

Siseministeeriumi regionaalpoliitika büroo juhataja Priidu Ristkok ütles, et otseselt ettevõtlusele regionaalarengu kavas raha ette nähtud ei ole, küll aga kaudselt infrastruktuuri ja turismimagnetite rajamisega.

Suurematest projektidest on plaanis toetada Eesti Rahva Muuseumi ja Tehvandi spordikeskuse rajamist ning Eesti Vabaõhumuuseumi ja Kuressaare lossi toetamist.

Kõik taotlused läbivad põhjaliku hindamise. "Oleme arvestanud, et 26-30 silmapaari vaatasid need projektid üle," iseloomustas eelmist taotlusperioodi Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse juhatuse liige Ülari Alamets.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing