Planeeri päeva ka üks ootamatus

Teeli Remmelg 26. veebruar 2007, 00:00

Kui küsida juhtidelt, mida nad kõige enam tahaksid, siis saab suure tõenäosusega vastuseks, et aega. Vaatamata rikkuse suurenemisele aega keegi raha eest juurde osta ei saa. Endiselt on ööpäevas 24 tundi, kuid info ja tegemiste hulk kasvab pidevalt.

Ajaplaneerimine on muutunud moesõnaks ja tihti tahetaksegi jätta endast mulje kui vähe aega omavast inimesest, sest muidu äkki keegi arvab, et mul pole midagi teha. Kui aga Outlook on hommikust õhtuni töid ja kohtumisi järjest täis planeeritud, siis olen hästi tubli ja jätan mulje kui heast organisaatorist, kes kõigi asjadega hästi hakkama saab.

Kui mõelda aga nädala lõpul tagasi kõige enam meelde jäänud hetkele, siis on see tihti olnud planeerimata sündmus. Näiteks on ülemus visanud ootamatu kiituse, töötaja välja käinud suurepärase idee või armas inimene kutsunud ootamatult õhtusöögile. Tihti on see sündmus võtnud nädalast vaid kümme minutit, aga kui lihtsalt oleks see olemata võinud jääda, sest see polnud päevaplaanis kirjas.

Tagasi vaadates pole aeg meie jaoks enam sama väärtuslik. Tihti oled nõus mitu aastat paari sendi eest ära andma, aga mõnest 15 minutist pole nõus loobuma isegi miljoni eest. Kas see hetk oli Outlookis kirjas? See 15 minutit oleks aga võinud jääda olemata, sest sel ajal oli Outlooki järgi vaja koostada aruannet - lihtne on kutsele ära öelda.

Seega, hakates järgmist nädalat kalendris täitma, võiks igaks juhuks jätta tund aega päevas lahtiseks. Äkki satub sinna sündmus, mida veel aasta otsa meenutada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:27
Otsi:

Ava täpsem otsing