Välismaalase asemele kohalik

Sabina Kaukis 28. veebruar 2007, 00:00

Tänane eestlasest spaakülastaja eelistab oma lühikese puhkuse jooksul varasemast rohkem uudsust, eksklusiivsust ja privaatsust. Külastajate vanusegrupp on noorenenud, tihti külastatakse spaasid pere või sõpradega.

Kuna tegemist on heaoluteenusega, ollakse selle eest nõus üha rohkem maksma.

Kuigi spaade hinnaerinevused on märgatavad, jääb eestlaste hulgas populaarse nädalavahetuspaketi hind kahele inimesele koos toitlustamise ja spaateenustega vahemikku 3000-7000 krooni. Kuid nädalavahetused spaades on pikalt ette broneeritud ning nõudlus aina kasvab.

Maailmakuulsas Baden-Badeni Brenner's Park-Hotel & Spa's algab kaheöölise majutusega wellness-paketi hind 11 000 kroonist inimese kohta, Soome Naantali spaahotellis maksab kaheööline hommikusöögiga majutuspakett ca 4500 krooni inimese kohta.

Statistikaameti esialgsetel andmetel küündis 2006. a taastusravikeskustes majutunud eestlaste osakaal 42%ni. 2005. aastal oli see näitaja 39% ja 2004. a vaid 33%. Eestlased külastasid spaasid peamiselt novembrist märtsini, mil esmakordselt jäi väliskülastajate osakaal nendel kuudel vähemusse.

Kõrghooajal peatuvad Eesti kuurortides ja tervisekeskustes enamjaolt välisturistid Soomest, Rootsist, Norrast ja Venemaalt.

Trend on taastavalt raviturismilt ennetusliku ja heaoluteenuseid osutava spaaturismi suunas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing