Eesti Energiale pakuti Sosnovõi Bori elektrit

Harry Tuul 02. märts 2007, 00:00

Möödunud nädalal kohtusid Eesti Energia juhatuse liikmed Tiit Nigul ja Raine Pajo Vene energiafirma peadirektori Dmitri Maškovtseviga.

"Baltenergo esitles meie juhtidele oma ideekavandit luua merekaabliühendus Venemaa ja Eesti ranniku vahele," teatas Eesti Energia pressisesindaja, kelle sõnul oli selline ettepanek uus. "Eesti Energial on plaanis tutvustatud ideekavandit analüüsida ning otsustada, kas üldse on mõtet pakutud kontakti edasi arendada ja ideed detailsemalt käsitleda."

Delovõje Vedomosti andmetel tahavad venelased ehitada Eesti ja Venemaa vahele kuni 1000 MWh kaabli, mille kaudu müüa siia lähipiirkonna kõige ohtlikumas tuumajaamas Sosnovõi Boris toodetud elektrit. Hinnanguliselt küündiks müügimaht kuni 9 miljardi kroonini aastas. Saadud rahaga soovib Baltenergo omanik riiklik Rosenergoatom rahastada uute tuumablokkide ehitust.

Baltenergo püüab juba mitu aastat pääseda Soome ja Skandinaavia turule ning plaanis isegi kaabli ehitamist Venemaa ja Soome vahele. Kuna Soome majandusministeerium seda ei lubanud, otsitakse nüüd kõrvalteed. Nii kohtusid Baltenergo juhid jaanuaris Latvenergo ning möödunud nädalal Eesti Energia juhtkonnaga.

Eesti Energiast kinnitati Äripäevale, et ühtegi siduvat kokkulepet sõlmitud ei ole ja ettevõte teeb põhimõttelise otsuse ettepaneku sügavama analüüsi kohta märtsi lõpuks. "Kindlasti tutvustavad kohtumisel osalejad kuuldut ka teistele Eesti Energia juhtidele ja arutavad, kas meile pakutud koostöö Baltenergoga vajaks lähemat analüüsimist," teatas ettevõte.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing