Mariliis Pinn • 2. märts 2007 kell 12:15

Lumememmed: inimesed hoolivad kliimast!

28. veebruaril 2007 toimus taas kampaania "Lumememmed kliimamuutuste vastu", mille eestvedajaks on Eesti Roheline Liikumine. Kampaania eesmärgiks oli hoolivate inimeste kaasabil tuua tänavatele kliimamuutuste vastu piketeerivad lumememmed.

Seltskondlikus ettevõtmises valminud memmed tutvustasid möödujatele nii transpordi- kui energeetikaprobleeme, teatasid rohelised.

Eesti Rohelise Liikumise liikme Kadri Koppeli sõnul võtsid kampaaniast osa nii lasteaia- kui koolilapsed, üliõpilased ja täiskasvanud, ametnikud ja poliitikud ning koguni lemmikloomad. Lumiste piketeerijate kliimasõnumid jäädvustati ehitajate poolt digifotokate abil ning neid võib imetleda ERLi koduleheküljel www.roheline.ee. Memmede ehitajatena andis ennast üles vähemalt 40 meeskonda üle Eesti. Memmede arvu ennast on raske kokku arvata, kuid eks sõnum oligi olulisem kui kvantiteet.

Piketeerivaid lumememmesid püstitati korraldajate andmetel Tallinnas, Tartus, Pärnus, Kuressaares, Viljandis, Paides, Kohtla-Järvel, Haapsalus, Viimsis, Väike-Maarjas, Roelas, Võhmas, Puiatus, Koerus, Suure-Jaanis, Sadalas, Hanilas ja Kärus. Esindatud olid peaaegu kõik maakonnad, infot lumememmede ehitamise kohta ei ole laekunud üksnes Valga-, Põlva- ja Võrumaalt.

Kampaaniat korraldati üle Euroopa juba kolmandat aastat Friends of the Earthi (Maasõbrad) eestvõtmisel. Sel aastal võtsid memmeehitusest osa Soome (ürituse initsiaator), Rootsi, Norra, Bulgaaria, Gruusia, Holland ja Eesti.

Teist aastat toimunud üle-Eestiline aktsioon näitas, et kliimamuutused ei jäta inimesi külmaks.

Hetkel kuum