2. märts 2007 kell 11:21

Pirita Spas möllas talvine oksendustõbi

Tervisekaitseinspektsiooni esialgsetel andmetel on Pirita Spa hotellis üle 60 inimese haigestunud noroviirustesse.

27. veebruari õhtul ja öösel ilmnesid talvise oksendustõve ehk Norwalki viiruse sümptomid 46 kliendil, kes pöördusid kaebustega arsti poole. Neil ilmnesid iiveldus, korduv oksendamine ja kõhulahtisus, kõhuvalu ning palavik, kirjutas Eesti Päevaleht Online.

Eilseks, 1. märtsi õhtuks, oli arsti poole pöördunud üle 60 haigestunu. Haigestunud olid põhiliselt Soome kodanikud, vahendas tervisekaitseinspektsiooni pressiteenistus.

Tallinna tervisekaitseametnikud viisid 28. veebruaril hotellis läbi epidemioloogilise uuringu, mille käigus võeti proove laboratoorseteks uuringuteks. TKI viroloogia kesklabori andmed kinnitasid, et tegemist on tõepoolest noroviiruse põhjustatud nn talvise oksendustõvega – noroviiruseid leiti kõikidest laborisse saadetud proovidest.

Haiguspuhangu tekkepõhjus on selgitamisel.

Noroviirusnakkuse haiguspilti iseloomustab iiveldus, oksendamine, kõhulahtisus, kõhuvalu, peavalu, lihasvalu ja palavik.

Noroviirused levivad fekaal-oraalsel teel ning oksendava inimese läheduses ka piisknakkusena. Noroviirused levivad kergesti laste- aga ka täiskasvanute kollektiivides, kus võivad esineda rühmaviisiliste haigestumistena.

Pirita Spast teatati Eesti Päevaleht Online'ile, et asutus töötab plaanipäraselt, ujula on avatud ning uusi haigusjuhtumeid ei ole täna registreeritud.

Hetkel kuum