Konkurents sunnib koolipinki

Väinu Rozental 09. märts 2007, 00:00

Rahvusvaheline tippjuhtide koolitusprogramm EMBA on mõeldud inimestele, kellel on vähemalt kolmeaastane juhtimiskogemus ja üldjuhul kõrgharidus. Õppetöö toimub üks kord kuus kolm päeva järjest. Kaheaastane õpe, mis lõpeb lõputöö kaitsmisega, läheb ilma käibemaksuta maksma ligi 200 000 krooni. Tasu sees on õppevahendid, õppepäevadel toitlustamine ja ka näiteks lähetus ühenädalasele õppele mõnes välisülikoolis.

"Paljud juhid on juhiks kasvanud olude sunnil ja neil jääb vajaka strateegilisest juhtimisest," räägib EBS Juhtimiskoolituse Keskuse tegevdirektor Madis Sander. "Enamik kodutöid teevad õppurid oma ettevõtte baasil, et omandatud kogemusi kohe ettevõttes rakendada." Sander, kes enne juhtimiskoolituse keskuse etteotsa asumist oli Georg Otsa Muusikakooli direktor, õpib ise samuti EMBA programmis.

EMBA õppe cum laude lõpetanud ASi A. Le Coq juhataja Tarmo Noobi sõnul pani tippjuhtidele suunatud õpe enda tegemistele teise nurga alt mõtlema. Noobi kinnitusel on ta oma lõputöös uuritud tulemuskaardi arendusvariante ehk töötajate eesmärkide kontrolli- ja tagasisidesüsteemi otsapidi ettevõttes juba juurutanud.

ASi Eesti Raudtee veeremidirektor Oskar Kalmus ütles, et kuna viimasest tõsisest õppest - ta on lõpetanud kaugõppe teel Peterburi raudteeinseneride instituudi - oli möödunud 15 aastat, otsustas ta veel kord koolipinki asuda. "Tahtsin veel kord läbi teha distsiplineeriva õppe, enne kui aastaid liiga palju turjale tuleb," lausub Kalmus. Kalmuse lõputöö käsitles võimalusi, kuidas kiirendada vagunite liikumist raudteel. "Lõputöö oli rakenduslik ja osa lahendusi on jõudnud praktikasse," lisab Kalmus.

ASi Wõro Kommerts juhatuse liikme Kaido Kaare sõnul tuleb pidevalt juurde õppida. "Et muutuvas maailmas paremini orienteeruda ja äris läbi lüüa," põhjendab Kaare. "Igasugune enesetäiendamine ja silmaringi laiendamine tuleb vaid kasuks." Kaare loodab kevadel kaitsta lõputöö, mis käsitleb Wõro Kommertsi strateegiaid, näiteks kuidas välisturgudel löögivõimeline olla.

Teehooldusfirma ASi SMR Teed juhatuse liige Hannes Hallik märgib, et EMBA programmis osalemise ajal on firma käive kasvanud 41 miljonilt 105 miljonile kroonile. "Raske on öelda, kui palju siin omandatud tarkusest kasu on olnud, kuid tegutsemisjulgust ja enesekindlust on õpingud andnud küll," möönab Hallik.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing