Iiri rahvuspühal püha Patricku päeval minnakse iiri pubisse, juuakse Guinnessi õlut ja rohelisi jooke, süüakse iiri toitu ja kantakse rohelisi riideid.
Püha Patrick on Iirimaa kaitsepühak, elas ta 5. sajandil ja sai kuulsaks nii ristiusu toojana Iirimaale kui ka kogu maalt madude väljaajajana. Kaua aega oli püha Patricku päev rangelt kiriklik püha ja sel päeval pidid kõrtsid veel kuni eelmise sajandi seitsmekümnendate aastateni kinni olema. Iiri emigrantidega levis Patricku päeva tähistamine nende uutele kodumaadele ja võttis märksa ilmalikuma vormi.
Mitteametlike saatkondadena üle ilma tegutsevad sel päeval Iiri pubid: süüakse iiri rahvusroogasid, mängib iiri muusika, voolab Guinness. Traditsiooniliseks Patricku päeva roaks on hautatud loomaliha kapsaga, aga kõlbavad teisedki tuntud iiri toidud, nagu karjasepirukas ja lambahautis. Patricku päeva tähistatakse 17. märtsil Tartus Wilde'i pubis ja Tallinnas Molly Malone'is, O'Malleys ja Nimeta baaris.
Soome Gastronoomiaselts valis Soome 2007. aasta restoraniks Savoy, vana ja traditsioonilise restorani, mis on olnud avatud aastast 1937. Savoy sissekujunduse autorid on Soome disainiklassikud Alvar ja Aino Aalto. Menüüs on olulisel kohal soome traditsioonilised road, mis on tehtud parimast kohalikust toorainest. Savoy tuntumaiks püsikliendiks on olnud marssal Mannerheim, kelle auks on siiani menüüs koha Mannerheimi moodi.
Viieteistkümnendat korda toimub 15.-17. märtsil Helsingi veinimess ViiniExpo 2007. Messi esimene päev oli reserveeritud professionaalidele, reedel ja laupäeval oodatakse messil eksponeeritud tuhandete veinidega tutvuma kõiki veinisõpru. ViiniExpo juhataja Juha Berglundi sõnul pole vein enam ammugi ainult vein, järjest rohkem süvenetakse selle kultuurilisse tausta, ajaloosse ja geograafiasse. Käesoleval messil on kavas tuua veinikultuur just tavatarbijale lähemale ja pakkuda ohtralt elamusi nii veinide kui ka gastronoomia vallast.
Ammu enam ei söö me üksnes seda, mis kasvab meie koduümbruses. Restoranide menüüdesse ja kaupluselettidele ilmuvad järjest veidramad viljad ja imelikumad nimetused.
Ligi 700leheküljelisest suures formaadis ja värviliste piltidega toiduaineentsüklopeediast saab teavet koduste ning võõramaiste toiduainete päritolu, välimuse, kasutusviisi ja maitse kohta.
Raamat sisaldab veel 90 klassikalist toiduretsepti, sõnaseletusi ning sõnastiku vastetega inglise ja prantsuse keeles.