Pangandus taas in

Romet Kreek 20. märts 2007, 00:00

Kuuldus piiritagusest ülevõtust kergitab ABN Amro aktsiat, samal ajal tõusid aga Rootsi pankade aktsiad, kuna leibu ei panda ühte kappi.

Hollandi panga ABN Amro aktsia hüppas rekordini (+8,7 protsenti, 29,67 eurot), kuna Amro olevat mitme panga sihtmärk. Üheks tõenäolisemaks ostjaks peetakse Suurbritannia suuruselt kolmandat panka Barclaysi, mille aktsia tõusis 0,4 protsenti, 685,5 pennini. Wall Street Journali andmeil olevat Prantsuse pangad BNP Paribas ja Société Générale huvitatud ABN Amrost. Prantsuse pankade aktsiad kerkisid vastavalt 2,4 ja 3,0 protsenti, 78,04 euroni ja 124,75 euroni.

Kui Hollandi pank sai tuge ülevõtmiskõlakast, siis Rootsi omad ülevõtu ärajäämisest. Nordea aktsia hind tõusis 2,9 protsenti, 108 Rootsi kroonini. SEBi aktsia hind tõusis 2,5 protsenti, 223 Rootsi kroonini. S&P MarketScope'i järgi teatas SEB, et ei liitu Nordeaga.

Swedbank kuulutas, et jätkab Lätis laenuandmist, kuna pangal on sellele riigile strateegiline ja pikaajaline vaade. Küll aga lubas Swedbank karmistada laenumarginaale Läti turul.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing