Ümberkorraldusi alustanud Pfizer vallandas viis töötajat

Anne Oja 27. märts 2007, 00:00

Inimesi ei vallandatud seetõttu, et Pfizer vähendaks töökohti Eestis, selgitas korporatsiooni kommunikatsioonidirektor Oliver Stohlmann eile.

"Eesmärk oli parandada patsientidele, arstidele ja teistele tervishoiusüsteemi partneritele osutatavat teenust," ütles Stohlmann.

"Kohtleme kõiki töötajaid austusega ja toetame neid vastavalt seadusele," vastas Stohlmann küsimusele, miks keelati vallandatud töötajail omavahel suhelda ning kästi neil oma töökoht kahe-kolme tunniga puhtaks teha.

"Kõigi vallandatud töötajatega vesteldi ja anti neile aega töökoha üleandmiseks, nagu on sarnastes tingimustes tavaks," lisas Stohlmann. Et oma otsust pehmendada, pakkus Pfizer vallandushüvitist, mille kõik viis töötajat ka vastu võtsid.

Pfizer ei avalda, kui palju teenivad erinevates maades tegutsevad äriüksused, ütles Stohlmann põhjenduseks, miks ei avaldata Pfizer Eesti mullust käivet ja kasumit. Praegu kärbib Pfizer oma töötajaskonda kogu maailmas, et saada tormiliselt muutuvas keskkonnas väiksemaks ning väledamaks, lisas Stohlmann.

Möödunud reedel teatas Pfizer, et liidab Eesti filiaali Läti omaga, mis on oma riigi ravimituru liider. Ühisfiliaali juhiks sai alates 1998. aastast Läti filiaali juhtinud Laima Rutka, kes kinnitas Äripäevale antud intervjuus, et suuri muutusi Eesti filiaalis ei kavandata.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing