Kristjan teenib taskuraha ehitusel

Annika Saar 30. märts 2007, 00:00

Kuigi Kristjan käib alles üheksandas klassis, leiab ta kooli kõrvalt aega ka töötada ja endale ise taskuraha teenida.

Noormees käib isal ehitustöödel abiks. Raha teenib ta kuus 3000 krooni. Tasuga on ta rahul, kuna elab veel kodus ja võib raha kulutada enda äranägemise järgi.

Kristjanile meeldib arveldada rohkem sularahas kui pangakaardiga. Noormehe sõnul ei näe kaarti kasutades reaalselt väljaminekuid. Puudub igasugune ülevaade kuludest. "Sulas on kergem, saad oma silmaga väljaminekutel silma peal hoida. Võimalik on rohkem kokku hoida ja selle arvelt midagi kasulikku endale soetada," selgitab noormees.

Raha kulub Kristjanil peamiselt autodele. Rallisõit ja autondus on tema suurim hobi, mille peale kulub keskmiselt 1500 krooni kuus. Kristjan tegeleb rallisõiduga, mida ta harrastab ikka selleks ettenähtud radadel.

Peamine kulu läheb igakuiselt kõiksuguste autojuppide ja parandamist vajavate osade peale. "Alati peale sõitu on midagi katki, mis vajab vahetamist või siis tuleb midagi juurde teha," selgitab Kristjan lahkelt.

Poodides käib ta ainult siis, kui on vaja uusi riideid või jalanõusid. Noormees üritab kulutada ikka soodsamate kaupade peale. "Kui osta kalleid riideid ja need ära rikkuda, siis kisub kurvaks," selgitab poiss.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing