Superkangelaste pood

Heikki Haldre 30. märts 2007, 00:00

Purkides on riiulitele reastatud salajased nähtamatusepulbrid, valguskiiruse kreem ja võitmatuse vedelik. Katusel on maandumispaik lendavatele superkangelastele (viimati, kui poodi külastasin, oli maandumisplats remondi tõttu suletud). Poes askeldavad robotid ning seinal nägin plakatit tekstiga "Igatsed olla supertavaline? Siin saad liituda identiteedikaitse programmiga."

Superrelvad on kangelastel igapäevase varustuse hulgas. Kui superkangelaste poes on riiulid tühjaks ostetud, teavad kangelased salajast plasmakahurite valmistajat Uus-Meremaal. Weta Collectiblesi valmistatud imerelv Goliathon 83 suudab plasmakiirega muuta elevandi pulbriks vähem kui kümne sekundiga. Ükski superkangelane ei lahku missioonile ilma selle kahurita vöö vahel.

Töövälisel ajal näevad kangelased välja nagu täiesti tavalised inimesed. Mõned käivad tööl, mõned koolis, mõned ehk on mässitud kevadiste tunnete keerisesse. Peaaegu märkamatud detailid lasevad aimata, et tegelikult on tegemist kangelastega, kes igal minutil, igal hetkel mõtlevad maailma päästmisele, kotist kumamas püstol või piimapakk ja mõned apelsinid.

Isegi maailma päästmisest puhates ei tohi kangelane end kunagi unustada. Loori saladuselt võib kergitada unustusehetk, kui kangelane ulatab kevadises tunnetetuhinas lille koos Spring3D loodud püstolit meenutava vaasiga.

Ühegi kangelase kodust ei puudu salajane labor, kus leitakse lahendus ka kõige keerulisemale probleemile. Sellist laborit sobivad valgustama Saksamaalt pärit Frank Buchwaldi salapäraselt kumavad valgustid. Muidugi - nagu ka ülejäänud professionaali varustus - on ka need ülimalt hinnalised.

Tegelikult ei ole superkangelasi olemas. Nende plasmarelvad on vaid kunstiesemed ja arvutikotis pole pärisrelva. Lamp, mis kiirgab salapära, on lihtsalt kadedust tekitav sisustuselement ning püstolit meenutav vaas väljendab tugevaid tundeid.

Isegi superkangelaste pood (mis asub võrgus aadressil superherosupplies.com) on tegelikult vaid koht, kus aidatakse lastel õppida lugemist, matemaatikat ja teisi oskusi. Oskusi, mis on superkangelastele hädavajalikud.

Heikki Haldre kirjutab blogi "Materialist - asjade kultus" materialist.netikuller.ee/

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:29
    Otsi:

    Ava täpsem otsing