7 aktsiat kallines kvartaliga üle 10%

Tõnis Oja 02. aprill 2007, 00:00

Reedel lõppenud esimese kvartali parim aktsia on Saku Õlletehas, mille hind kerkis kolme kuuga 22 protsenti. Ettevõtte aktsiale mõjus positiivselt veebruaris tehtud ettepanek maksta aktsionäridele dividende 25 krooni aktsia kohta.

Lisaks õlletehase aktsiale kallinesid esimeses kvartalis vähemalt viiendiku võrra veel Olympicu, Eesti Ehituse, Baltika, Merko Ehituse, Tallinna Vee ning Starmani aktsiad. Kümne enam kaubeldava aktsia hinnaliikumist peegeldav Äripäeva indeks kerkis kvartaliga 5,8 protsenti.

Börsi jaoks tormilise kvartali (jaanuaris kerkisid aktsiate hinnad keskmiselt 19%, millele järgnes 16% kukkumine veebruaris) jooksul jäid kokkuvõttes miinusesse nelja väärtpaberi hinnad. Neist vähemalt kümnendiku võrra odavnesid Kalevi (-15%), Tallinna Kaubamaja (-14%) ja Harju Elektri aktsia (-10%) aktsia hinnad. Tallinna Kaubamaja aktsia oli 2,5kordse kallinemisega enim tõusnud aktsia 2006. aastal, Harju Elektri aktsia kosus möödunud aastal vaid protsendi.

Märtsikuu parim aktsia oli Baltika, mis teatas sel nädalal ettepanekust teha fondiemissioon, mille kohaselt saavad aktsionärid iga aktsia kohta kaks uut. Enam kui kümne protsendi võrra tõusid kuu jooksul viie ettevõtte aktsiate hinnad.

Kuna II kvartalis makstakse aktsionäridele dividende, on oodata tehnilist hinnalangust, mis Saku Õlletehase aktsia puhul ulatub kuni kümne protsendini.

Ekspress Grupi aktsiate avaliku esmaemissiooni edukas märkimine annab märku, et investorid on veebruarikuise korrektsiooni (lühiajalise hinnalanguse) juba unustanud ning vaatavad optimistlikult tulevikku.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing