Sotside ratsukäik: Jüri Pihl siseministriks

Kadri Jakobson 02. aprill 2007, 00:00

Pihl ei soovinud poliitikasse minemist ja siseministriks saamist kommenteerida enne Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) juhatuse eilset otsust, mis tuli pärast lehe trükkiminekut. "Räägime sellest uuesti siis, kui partei juhatus on otsustanud, kas ma kõlban või mitte," ütles Pihl.

Alles kolm nädalat tagasi ajalehele Postimees antud interjuus ütles Pihl, et tal võib-olla puudub see edevus, mis on poliitikule vajalik, ja teda rahuldab ambitsioon, mis tal on riigiametnikuna töötades.

"Kui ma oleksin tahtnud, oleksin võinud juba ammu poliitikasse minna. Kuid see pole minu tulevik, vähemalt praegu mitte. Mulle ei meeldi see, et siis peaksin hakkama üht erakonda teenima ja nende edu nimel rügama."

Teadaolevalt kestsid SDE liidrite ja Pihli vahelised läbirääkimised mitu nädalat. "Me rääkisime ja inimene mõtles. Siis rääkisime veel ja inimene mõtles veel, kuni oli nõus," rääkis SDE aseesimees Eiki Nestor. Ta selgitas, et oli kaks võimalust: kas siseministriks panna poliitiliselt tugev ja kogenud inimene või asja tundev inimene. "Tegemist on äärmiselt keerulise ministeeriumiga. See maja vajab tugevat inimest, kes tunneb süsteemi seestpoolt," põhjendas Nestor.

Kas kümme aastat kaitsepolitseid juhtinud ja Eesti informeerituim inimene Jüri Pihl võib ministriks saades astuda mõnele poliitikule ebamugavalt konnasilmadele? "Sellist mõtet meil pole olnud, eks värisema peavad patused," ütles Nestor.

Seda, et Pihl võiks uues valitsuses sattuda oma praeguse ülemuse, justiitsministrina jätkava Rein Langi mõju alla, Nestor ei karda. "Tegemist on väga loogiliselt ja selgelt mõtleva iseseisva inimesega. Rein Langi halba mõju ei ole mina tema juures täheldanud ka selle aja jooksul, kui Jüri Pihl on töötanud justiitsministeeriumi kantslerina," märkis Nestor.

Peaminister Andrus Ansip ütles, et Pihl on võimekas inimene ja tal on hea meel teda valitsuses näha. Lang ütles Eesti Raadiole, et riik saab hea siseministri ning hindas koostööd kantsleriga võrratuks.

IRLi peasekretär Margus Tsahkna ütles, et tegemist on igati valdkonda süvitsi tundma inimesega. "Eks me näeme, mis otsustele jõutakse," ütles ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing